2017-03-31 Informatiemoment BelRAI

Printervriendelijke versiePDF version

De Vlaamse Sociale Bescherming (VSB) zal in de toekomst gebruik maken van het BelRAI-inschalingsinstrument. De Centra Ambulante Revalidatie vallen onder de VSB en zullen dus wellicht met de BelRAI werken. Als de persoonsvolgende financiering voor volwassen in de toekomst ook onder de VSB zou vallen, is het belangrijk de evoluties rond de BelRAI te volgen. Bij de uitwerking van de persoonsvolgende financiering minderjarigen is nog niet duidelijk welk inschalingsinstrument gebruikt zal worden.

Wij organiseerden een infomoment over de BelRAI op vrijdag 31 maart 2017.

Vraagt u zich ook af hoe de BelRAI in elkaar zit? Wat is de BelRAI? Wat is de BelRAI screener? Voor wat wordt de BelRAI nu gebruikt? Welke ontwikkelingen zijn bezig? Welke timing en structuren zijn opgericht om de BelRAI te verfijnen?

Op al deze vragen ging Prof. Anja Declercq van LUCAS uitgebreid in. In bijlage vindt u de presentatie van deze dag.

Downloads