Wie en hoe?

Printervriendelijke versiePDF version

Wie zijn wij?
Waar we aan werken
Hoe werken wij?

Wie we zijn

Het Vlaams Welzijnsverbond verenigt ondernemers in jeugdhulp, (preventieve) gezinsondersteuning, kinderopvang, ondersteuning personen met een handicap en centra ambulante revalidatie.
Het Vlaams Welzijnsverbond vertegenwoordigt 750 organisaties, samen goed voor een capaciteit van ongeveer 27.000 plaatsen en een tewerkstelling van 31.000 werknemers. Daarnaast zijn we erkend als werkgeversorganisatie. Tevens zijn we aangesloten bij Verso, Vereniging voor Social Profit Ondernemingen, de intersectorale werkgeversorganisatie voor de socialprofitsector in Vlaanderen.

 

Waar we aan werken

Een solidaire, inclusieve en duurzame samenleving, waar zorg en ondersteuning op een geïntegreerde manier worden aangeboden. Dat is waar de leden en het verbond naar streven. Elke organisatie draagt daartoe bij vanuit de eigen expertise door mee te werken aan een goede levenskwaliteit van baby’s, peuters, kinderen, jongeren en personen met of zonder handicap.
 

Hoe we werken

Onze medewerkers blijven op de hoogte van wat er leeft in de sectoren door rechtstreeks contact met de leden. Daaruit leiden wij af welke beleids- en werkingsproblemen we verder moeten onderzoeken.

Als lid van het Vlaams Welzijnsverbond beslis je mee over de koers die wij varen. Onze leden vinden elkaar in gezamenlijke belangen. Hun sectoren vormen een belangrijk forum voor beleidsbeïnvloeding. Op die manier is het Vlaams Welzijnsverbond een brede bundeling van krachten.