Waar vindt u ons

Printervriendelijke versiePDF version

Guimardstraat 1 - 1040 Brussel
Telefoon: 02 511 44 70 - Fax: 02 513 85 14 - E-mail: post@vlaamswelzijnsverbond.be

Wegbeschrijving

Met de auto
Met de trein
Met de metro
Plannetje

Met de auto:

Voor parkeergelegenheid verwijzen we naar de parking Wetstraat onder de Wetstraat. Hier neemt u te voet de uitgang Wetenschapsstraat. Via het Frère-Orbanplein bereikt u dan de Handelsstraat en de Guimardstraat
•    Vanuit de richting Leuven/Luik: op het einde van de E40 neemt u de richting Brussel Centrum. U bereikt de Wetstraat via de Reyerstunnel en het Schumanplein. De Handelsstraat is de vijfde straat aan uw linkerkant, op het eerste kruispunt op de linkerhoek vindt u de ingang van het Interdiocesaan Centrum.
Een ingang van de parking Wetstraat vindt u net voorbij dit kruispunt (Handelsstraat-Wetstraat).
•    Vanuit de richting Antwerpen: tot het klaverblad van Zaventem volgt u de E19, u neemt de ring (R0) richting Luik en Bergen. In Kraainem neemt u de E40 richting Brussel.
U bereikt de Wetstraat via de Reyerstunnel en het Schumanplein. De Handelsstraat is de vijfde straat aan uw linkerkant, op het eerste kruispunt op de linkerhoek vindt u de ingang van het Interdiocesaan Centrum.
•    Vanuit de richting Gent: via de Keizer Karellaan (in het verlengde van de E40) bereikt u de Basiliek van Koekelberg, u neemt de Leopoldtunnel richting centrum. U komt op de kleine ring die u volgt. U rijdt onder het Madouplein door, en onder de Wetstraat. U verlaat nu de tunnels en neemt aan het volgende kruispunt links Belliardstraat (richting Leuven en Luik (E40)). U blijft uiterst links en kruist de kleine ring, u neemt de volgende straat (de Kunstlaan). U neemt de tweede straat links de Nijverheidsstraat, de zijstraat op de linkerkant is de Guimardstraat. Voor de parking rijdt u verder tot het kruispunt met de Wetstraat, daarna neemt u links. De ingang van de parking Wetstraat ligt net achter het kruispunt met de Handelstraat.

Met de trein:

U stapt af in station "Brussel Centraal" en begeeft u naar de lokettenzaal. Met het gezicht naar de loketten neemt u de uitgang aan uw rechterkant, de Ravensteingalerij (u kruist de gang links richting metro).
Via de overdekte Ravensteingalerij en een aantal trappen komt u in de Ravensteinstraat. U steekt deze straat over en volgt het korte Baron Hortastraatje. Via trappen komt u op een pleintje, aan de linkerkant van dit plein steekt u de Koningsstraat over. Door het park komt u in de Hertogstraat, u volgt de Lambermontstraat tot aan het grote kruispunt van de kleine ring (Regentlaan/Kunstlaan). U steekt de kleine ring over en neemt de straat links (Kunstlaan). De eerste straat rechts is de Guimardstraat. Het is ongeveer 15 minuten stappen van aan het station tot aan het Interdiocesaan Centrum.

Met de metro:

U stapt af in metrostation "Kunst-Wet" en neemt uitgang "Kunst 1". U komt dan op de Kunstlaan (kleine ring) en gaat naar links de eerstvolgende straat (rechterkant) is de Guimardstraat. Dit metrostation is zowel via lijn 1 en 5 (via Centraal Station) als lijn 2 en 6 (via Zuid Station) bereikbaar.

 

Plannetje