Waar vind je ons?

Printervriendelijke versiePDF version

Guimardstraat 1 - 1040 Brussel
Telefoon: 02 511 44 70 - Fax: 02 513 85 14 - E-mail: post@vlaamswelzijnsverbond.be

Wegbeschrijving

Het Vlaams Welzijnsverbond is makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. We raden dan ook aan om daarvan gebruik te maken.

Met de trein
Met de metro
Met de auto
Plan

Met de trein:

Je stapt af in het station "Brussel Centraal" en begeeft je naar de lokettenzaal. Met het gezicht naar de loketten neem je de uitgang aan jouw rechterkant, de Ravensteingalerij (je passeert aan je linkerkant de gang richting metro).
Via de overdekte Ravensteingalerij en een aantal trappen kom je uit in de Ravensteinstraat. Je steekt deze straat over en volgt het korte Baron Hortastraatje. Via trappen kom je op een pleintje, aan de linkerkant van dat plein steek je de Koningsstraat over. Via het park kom je in de Hertogstraat. Je volgt nu de Lambermontstraat tot aan het grote kruispunt van de kleine ring (Regentlaan/Kunstlaan). Je steekt de kleine ring over en neemt de straat links (Kunstlaan). De eerste straat rechts is de Guimardstraat. Het is ongeveer 15 minuten stappen van aan het station tot aan het Interdiocesaan Centrum.

Met de metro:

Je stapt af in metrostation Kunst-Wet en neemt uitgang Kunst 1. Je komt dan op de Kunstlaan (kleine ring) en gaat naar links. De eerstvolgende straat (rechterkant) is de Guimardstraat. Dit metrostation is zowel via lijn 1 en 5 (via Centraal Station) als lijn 2 en 6 (via Zuid Station) bereikbaar.

Met de auto:

Voor parkeergelegenheid verwijzen we naar de parking Wetstraat onder de Wetstraat. Hier neem je te voet de uitgang Wetenschapsstraat. Via het Frère-Orbanplein bereik je dan de Handelsstraat en de Guimardstraat.
•    Vanuit de richting Leuven/Luik: op het einde van de E40 neem je de richting Brussel-Centrum. Je bereikt de Wetstraat via de Reyerstunnel en het Schumanplein. De Handelsstraat is de vijfde straat aan jouw linkerkant, op het eerste kruispunt op de linkerhoek vind je de ingang van het Interdiocesaan Centrum.
Een ingang van de parking Wetstraat vind je net voorbij dit kruispunt (Handelsstraat-Wetstraat).
•    Vanuit de richting Antwerpen: tot het klaverblad van Zaventem volg je de E19, vervolgens neem je de ring (R0) richting Luik en Bergen. In Kraainem neem je de E40 richting Brussel.
Je bereikt de Wetstraat via de Reyerstunnel en het Schumanplein. De Handelsstraat is de vijfde straat aan jouw linkerkant, op het eerste kruispunt op de linkerhoek vind je de ingang van het Interdiocesaan Centrum.
•    Vanuit de richting Gent: via de Keizer Karellaan (in het verlengde van de E40) bereik je de Basiliek van Koekelberg, je neemt de Leopoldtunnel richting centrum. Je komt op de kleine ring die je volgt. Je rijdt onder het Madouplein door, en onder de Wetstraat. Je verlaat nu de tunnels en neemt aan het volgende kruispunt links de Belliardstraat (richting Leuven en Luik (E40)). Je blijft uiterst links en kruist de kleine ring en de parallellweg (de Kunstlaan) en neemt vervolgens de tweede straat links (de Nijverheidsstraat). De zijstraat op de linkerkant is de Guimardstraat. Voor parking rijd je verder tot het kruispunt met de Wetstraat, daarna ga je links. De ingang van de parking Wetstraat ligt net achter het kruispunt met de Handelstraat.

Plan: