Lancering Gezonde kinderopvang - organisaties kinderopvang

Printervriendelijke versiePDF version

 

De lancering van Gezonde Kinderopvang is in maart geannuleerd, maar nu is het wel zover: komende donderdag zal de lancering wel doorgaan!

Wat houdt gezondekinderopvang.be in?

 • Luik naar opvang baby’s’ en peuters (onthaalouders en kinderdagverblijven):

Gezondekinderopvang.be is een interessante website boordevol info over tussendoortjes, warme maaltijden, dranken, buiten spelen, spelmaterialen, communicatie met ouders,…, en bevat ook een praktische tool om je eigen werking rond voeding en beweging te screenen aan de hand van gemakkelijke en korte vragenlijsten. Je krijgt heel wat advies en tips over de groeikansen die er zijn, en daarna ontvang je een concreet actieplan in je mailbox.

Je werkt dus aan een beleid rond gezonde voeding en beweging!

Het oude draaiboek ‘Gezonde kinderdagverblijven’ van Gezond Leven wordt dus niet meer verspreid en is vervangen door dit digitaal platform.

 • Luik naar opvang schoolkinderen (initiatieven en zelfstandige buitenschoolse opvang en scholen die zelf opvang voorzien):

‘Actieve kinderopvang’ is sinds 2015 ons project naar opvang schoolkinderen.

Alle info en materialen van ‘Actieve kinderopvang’ staan vanaf nu online op gezondekinderopvang.be.

Gezondekinderopvang.be bevat een uitgebreide handleiding met alle thematische en praktische info om jouw opvang gezonder te maken. Het bevat ook vragenlijsten om de eigen werking rond voeding en beweging te screenen en een Gezond gedacht bordspel voor het personeel om draagvlak te creëren en iedereen te sensibiliseren rond de verschillende gezondheidsthema’s. Daarnaast heeft Gezonde kinderopvang ook 80 leuke actieve spelfiches voor de kinderen, waar je enkel kosteloos of goedkoop materiaal voor nodig hebt.

 • Heeft de opvang meer ondersteuning nodig? Vormingen kunnen steeds aangevraagd worden. Meer info op gezondekinderopvang.be

Wat kunnen jullie voor ons doen?

 • Gezondekinderopvang.be bekend maken via jullie communicatiekanalen (website, nieuwsbrief, sociale media,…), netwerk en contacten (bv. PTO’s, consulenten, klantenbeheer,…)
 • Wie is onze doelgroep:
  • Onthaalouders
  • Kinderdagverblijven
  • Initiatieven en zelfstandige buitenschoolse opvang
  • Scholen die zelf voor- en naschoolse opvang voorzien
 • Hiervoor kunnen jullie de kant-en-klare promoteksten (email, nieuwsbrief/website, sociale media en e-mailbanner) gebruiken in bijlage. Nog ander input nodig? Geef dan zeker een seintje en dan zorgen wij ervoor.
 • Graag laten weten of jullie promo zullen maken en welke communicatiekanalen jullie daarvoor zullen gebruiken.

Nog vragen? Aarzel dan niet ons te contacteren!

Vriendelijke groeten,

Annelies Vandenberghe en Rosa Luyten

Dr. Annelies Vandenberghe

Senior stafmedewerker beweging

+32 478 58 51 56
Annelies.Vandenberghe@gezondleven.be
Gustave Schildknechtstraat 9, 1020 Brussel
gezondleven.be

10000stappen.be