Vergaderen is saai. Of hoe je van vergaderingen energiebommetjes kan maken

Printervriendelijke versiePDF version

Vergaderingen zijn echt de moeite waard wanneer er zaken gebeuren die goesting geven en energie om er de komende tijd weer in te vliegen.
Te vaak kijken we echter op tegen vergaderingen. We zien ze eerder als tijdverlies dan als meerwaarde.

Tijdens deze dag gaan we aan de slag met concrete vergaderingen waar je zelf deel van uitmaakt.
Dit kan in verschillende rollen zijn: voorzitter, verslaggever, deelnemer.

We gaan samen op zoek naar wanneer deze vergaderingen energie geven en hoe we ervoor kunnen zorgen dat dit elke keer voor elke aanwezige het geval wordt.

Doelgroep:
Iedereen die deelneemt aan vergaderingen en hier graag energiegevende bijeenkomsten van wil maken. Het maakt niet uit welke rol je opneemt.

Inhoud:

Een goede voorbereiding is het halve werk
Eigenaarschap creëren
Voor – tijdens – na
Verschillende rollen
Verschillende methodieken
Tips & tricks

Resultaat:

Op het einde van de dag heb je een aantal concrete tools mee om aan de slag te gaan in de vergaderingen waar je deel van uitmaakt.

Data, plaats & kostprijs:

27 november 2019, 9-17u, Bierbeek, €189 + BTW

Begeleider: Koen Joly
Zelf al “heel mijn leven” deelnemer aan vergaderingen in verschillende rollen. Het blijft me fascineren dat deze vaak nog heel klassiek worden aangepakt. Ik ga graag op zoek naar de manier waarop we deze kostbare momenten kunnen laten uitgroeien tot de motor van een werking.

Ik deel heel graag mijn jarenlange ervaring en zoek graag samen met jou wat bij jou kan werken. Ik geloof niet in één of enkele zaligmakende methodieken. Het is vooral voortdurend zoeken naar wat werkt in een bepaalde situatie. Net dat maakt het zo boeiend.