Trauma through a child's eyes (Maggie Kline USA)

Printervriendelijke versiePDF version

Sommige ervaringen die we mee maken zijn ingrijpend. Soms zo ingrijpend dat we spreken van een traumatische ervaring. Hoe kunnen we hier best mee omgaan? Wat is de impact op ons lichaam? Hoe kunnen we na een trauma terug weerbaarder worden? Wat bestendigt een trauma en hoe krijg je weer beweging? In deze zomerworkshop brengt Maggie Kline haar jarenlange ervaring in het werken met kinderen en jongeren op een speelse en liefdevolle manier over. Een must voor iedereen die met kinderen en jongeren werkt en meer wil weten over trauma en hoe je het voorkomt.

Deze 3-daagse workshop leert professionals om, na trauma of stress, terug een balans te brengen in het zenuwstelsel (lichaams- en ervaringsniveau) van kinderen. Deze training helpt je vanuit het perspectief van Somatic Experiëncing (SE), om spel, kunst en lichaamsgerichte activiteiten te gebruiken bij het ontladen van opgeslagen spanning, als ook de cirkel af te maken die door een ingrijpende gebeurtenis plots is onderbroken (fight/flight). Dit alles met het oog op het terugvinden van meer balans in het zenuwstelsel en ter vergroting van hun weerbaarheid.

http://www.deonderstroom.be/aanbod/open-aanbod/het-weerbare-kind-maggie-...

Maggie Kline heeft reeds 35 jaar ervaring als huwelijks-, familie- en kindertherapeute in Californie en is voormalig schoolpsycholoog. Met haar achtergrond binnen de humanistische en gestalt psychologie, het werken met familie systemen en de ruime bagage vanuit de lichaamgerichte benaderingen is ze zich gaan specialiseren in Somatic Experiencing. Ze is senior SE instructor aan het Somatic Experiencing Trauma Institute van waaruit ze trainingen geeft in US, Australië en Azië. In Thailand leidde ze na de Tsunami in 2004 een team van hulpverleners. In haar werk met kinderen en jongeren integreert ze SE met kunst, droomwerk en spelvormen. Haar werk in Europa is vooral geconcentreerd rond haar expertise met kinderen. Samen met Peter Levine schreef ze verschillende boeken. "Het weerbare kind" is tot op heden het enige werk dat in het Nederlands vertaald is. Bekijk alvast een kort videofragment van Maggie. Dit fragment is een van de 15 video intervieuws die door www.kidsinthehouse.com aangeboden worden aan ouders met als doel kinderen te helpen om om te gaan met trauma en rouwverwerking. Haar nieuwe boek “#Safe School — Trauma-Proofing Our Students: A Vision For A Brighter Future” komt uit in September 2020.