Op een gezonde zomer

Printervriendelijke versiePDF version

Zin in zorgeloos zomeren? Zeker! Als jeugdhulporganisatie kunnen jullie er samen voor zorgen dat gasten een gezellige én gezonde zomer tegemoet gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een “avond(/t)uurwandeling” of een “blokje hond”? Wij trakteren op zomerse (z)inspiratie.

Heb je als begeleider hulp nodig bij snack-attacks, lome ledematen of duivelse dorst van je gasten?
https://www.gezondleven.be/settings/zorg-en-welzijn/jeugdhulp/smaakt-naa... schiet te hulp. Je vindt er inspiratie op maat van jeugdhulporganisaties die begeleiding en verblijf voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen aanbieden. Met als prioriteit: hun gezondheid.

Getest én goedgekeurd
Ga met je gasten aan de slag. Wat denk je van een blokje hond als match tussen beweging en de liefde voor dieren? Avond/tuurwandelingen die kleine en grote gasten écht aanspreken? Nominaties tot Proefkampioen en Lekkerbek? Viking Runs die nazinderen in spier en hart? Gerechten op gezond leven, waarmee kinderen en jongeren hun ziel op een bord serveren? Laat je inspireren door deze lokaal afgetoetste en uitgeteste zomeractiviteiten.

Gezonde Gasten
Een gezonde zomer maakt nog geen gezonde gast, maar het kan er wel een deel van zijn. Voor meer materiaal kan je terecht op Gezonde Gasten. https://www.gezondleven.be/settings/zorg-en-welzijn/jeugdhulp ondersteunt jeugdhulporganisaties om met hun gasten en contextfiguren een samenhangend gezondheidsbeleid uit te bouwen.

Keep us posted, gast!
Wij zijn razend benieuwd naar jullie ervaringen!
Elke jeugdhulporganisatie die een mail stuurt naar Tine.Vangroenweghe@gezondleven.be, krijgt begin juli een pakket toffe postkaarten opgestuurd om ons te laten weten wat de zomer schafte.

#Kansrijkopgroeien, nietwaar?

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.