OMFT-1 Basiscursus - 10/12/2020 - 11/12/2020

Printervriendelijke versiePDF version

Inhoud
De Oro-myofunctionele therapie (OMFT) richt zich op een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en om de mond. De oefentherapie helpt afwijkende mondgewoonten tegen te gaan en herstelt de gevolgen hiervan. Denk aan de gevolgen van foutief slikken, mondademen, duimen, vingerzuigen, lispelen of slissen. OMFT is een snelgroeiende therapievorm die logopedie en tandheelkunde verbindt. In deze tijd, waarin hoe langer hoe meer eisen gesteld worden aan effectiviteit van behandelingen, kan OMFT uitkomst bieden om orthodontische behandeltijd te verkorten of relaps te voorkomen.

Deze tweedaagse workshop levert u de belangrijkste kennis en inzichten om meteen met OMFT in de praktijk aan de slag te gaan. Er is vooraf dus geen specifieke werkervaring met OMFT nodig. De sprekers besteden aandacht aan veel voorkomende vormen van afwijkend mondgedrag en de manieren waarop de logopedist die kan behandelen.

Sig organiseert deze workshop i.s.m. OMFT.info

Door wie?

Liset Maas-Houtekamer
Zelfstandige praktijk in Arnemuiden (NL) en OMFT.info
Logopedist

Liset heeft zich gespecialiseerd in oro-myofunctionele therapie. In juni 2015 werd ze als eerste logopedist in Nederland toegelaten tot het Kwaliteitsregister-OMFT.

Drs. Berry P.M. Verlinden
OMFT.info
Tandarts
Berry heeft 30 jaar ervaring in lesgeven op het gebied van OMFT in relatie tot tandheelkunde. Daarnaast is hij de drijvende kracht achter het Kwaliteitsregister-OMFT.
Voor wie?
Voor logopedisten, tandartsen, orthodontisten, oro-faciaaltherapeuten en mondhygiƫnisten

Link website :

https://www.sig-net.be/nl/vorming/omft--basiscursus_5611.aspx