Me, myself and I

Printervriendelijke versiePDF version

Vijfdaagse ontdekkingstocht naar jezelf

Wil je tijd nemen om jezelf beter te leren kennen en om verder te groeien?
Tijdens deze vijfdaagse vorming bieden we jou diverse ingangspoorten om deze zoektocht aan te gaan. De begeleider volgt een kader en maakt tegelijk ruimte en tijd voor de individuele vragen van deelnemers.
De groep gaat op tocht en schrijft een verhaal waarin elke deelnemer verschillende aspecten van zichzelf kan ontdekken. De vijfdaagse verrijkt je en schenkt je energie. Een prachtig cadeau voor jezelf.
We kiezen een rustgevende uitnodigende locatie om deze vijfdaagse tocht te laten plaatsvinden, dicht bij de natuur, zodat je zuurstof en energie te over hebt.

Dag 1: Mijn innerlijke kracht
Ontdek je eigen schatkist. Elke mens heeft een rijkdom aan talenten en kracht in zich. Soms zijn we ons niet (meer) bewust van onze eigen mogelijkheden.
Doorheen deze eerste dag ontdekken we zelf welke rijkdom we hebben, wat we allemaal kunnen, kennen en vertegenwoordigen. We streven er naar dat elke deelnemer als het ware verguld naar huis trekt na deze eerste dag.
Ik schitter vanuit mezelf!

Dag 2: Ik in verbinding met mijn werk, mijn dagelijkse taken
Wat betekent ‘werk’ voor mij? Hoe sta ik ertegenover? Ga ik met goesting werken? En wat betekent ‘goesting’ dan wel?
We stellen een aantal evidenties in vraag en hopen met antwoorden naar huis te gaan:
• Wie ben ik op het werk?
• Hoe sta ik in verbinding met de mensen met wie ik samen werk of met wie ik in team werk?
• Hoe zit het met mijn balans?
Ik zoek voldoening

Dag 3: Ik in verbinding met de natuur (weer of geen weer)
Deze dag trekken we naar buiten dus stevig schoeisel en aangepaste kledij zijn noodzakelijk.
De natuur. We trekken de natuur in en genieten van de schoonheid van de natuur. We zoeken hoe de natuur en de natuurelementen ons kunnen helpen om de schoonheid in onszelf te (her)ontdekken. Principes uit de natuurcoaching helpen ons om deze boeiende zoektocht in goede banen te leiden.
We voelen door en door dat we als mens deel zijn van een groter geheel. We voelen dat we door in verbinding te treden evenwicht en perceptieverruiming kunnen vinden.
Ik en mijn oerkracht

Dag 4: Ik in verbinding met de ander
Vandaag gaan we aan de slag met de anderen in onze persoonlijke omgeving. Ben je wie je bent of ben je wie de anderen verwachten dat je bent? Ik welke mate maak je zelf je keuzes en hoe belangrijk is de goedkeuring van de ander voor jou?
Hoe ga je om met je omgeving? Ben je eerder een volger of vind je het leuk te schitteren?
Ik loop naast de ander en geef hem een hand. Ik laat hem zelf lopen.

Dag 5: Mijn levensdoel
We hebben reeds vier dagen samen nagedacht. Tijd om deze laatste dag de apotheose te delen.
Wie ben ik en waar wil ik naartoe? Wat is het hoger doel in mijn leven en wat wil ik in de toekomst met mijn leven doen? In hoeverre heb ik impact op mijn leven? En in hoeverre wil ik er impact op hebben?
Ik heb een doel

Mie begeleidt je tijdens deze vijfdaagse ontdekkingstocht naar jezelf. Ze kan daarvoor putten uit haar rijke ervaring als natuurcoach en loopbaancoach enerzijds en uit de talrijke vormingsmomenten en -trajecten over zorgthema’s die ze verzorgde anderzijds. Haar gedrevenheid en haar geloof in de kracht en passie van mensen, maken haar tot de geknipte persoon om dit traject te begeleiden.
Mie is verpleegkundige met een masteropleiding medisch-sociale wetenschappen en ziekenhuisbeleid. Daarnaast volgde ze tal van opleidingen en bijscholingen.

14 september, 5 & 26 oktober, 9 november, 7 december van 9u30 tot 16u30
De Kluizerij, Aalstersedreef 1, 1790 Affligem
Begeleiding: Mie Baert, stress, burn-out en loopbaancoach
€ 350 (€ 275 cursusgeld + € 75 catering)
+ KMO port.