Maaltijdgebeuren bij personen met dementie

Printervriendelijke versiePDF version

Maaltijdgebeuren bij personen met dementie
Bij personen met een dementie kan het maaltijdgebeuren een probleemsituatie worden, zowel voor de persoon zelf als voor de mantelzorger en de hulpverleners.
Gedrags- en/of slikproblemen kunnen het maaltijdgebeuren negatief beïnvloeden en zelfs tot een gevaarlijke, levensbedreigende situatie maken. Zich verslikken kan immers een longontsteking veroorzaken. Het doel van deze voordracht is praktische informatie te geven om van de maaltijden een gebeuren te maken waarbij zoveel mogelijk levenskwaliteit behouden blijft en dit met voldoende calorie-inname op een zo veilig mogelijke manier. Er worden concrete tips gegeven die zowel in een thuissituatie als in een residentiële situatie gebruikt kunnen worden. De noodzaak van een goede mondhygiëne wordt eveneens besproken.

5 mei 2020 van 9u30 tot 16u30
Clemenspoort vzw, Overwale 3, 9000 Gent
Begeleiding: Mie Baert, stress, burn-out en loopbaancoach
€ 100 (incl. broodjeslunch)
+ KMO port.

Inschrijven: www.zorgsaam.be