Graduaatopleiding Maatschappelijk Werk. In de opleiding staat ‘Werkplekleren’ centraal.

Printervriendelijke versiePDF version

Vanaf september start Odisee met een nieuwe graduaatopleiding Maatschappelijk Werk.  Dit is een praktijkgerichte opleiding van 2 jaar, voor mensen die graag al doende het vak van sociaal werk leren.  Wegens een overrompeling aan inschrijvingen zijn wij dringend op zoek naar organisaties die werkplekleren willen aanbieden.

In de opleiding staat ‘Werkplekleren’ centraal; wekelijks volgen studenten 2 dagen les (ma & vrij) en 2,5 dagen werkplekleren (di-woe-do).  Een belangrijke tijdsinzet dus ook voor de organisaties die de werkplek aanbieden.

Wellicht is u als lid van Vlaams Welzijnsverbond een meerwaarde om een werkplek aan te bieden aan één van onze studenten. Meer info ook in de toegevoegde bijlage.

Concreet richt op de oproep zich naar organisaties in de jeugdhulp, OCMW’S, scholen, organisaties die met nieuwkomers werken, huiswerkbegeleiding, lokale dienstencentra, CLB, Kind & Gezin, buurtwerk,..  Bij voorkeur – maar niet uitsluitend - gaat het om organisaties uit Brussel, Vlaams-Brabant en in grootstedelijke contexten (Antwerpen, Gent, …)