Dog Assisted Interactions

Printervriendelijke versiePDF version

Werk je met kinderen of volwassenen die extra zorgen nodig hebben? Zet je je in om ouderen fysiek op de been te houden? Dan kan het werken met een hond een meerwaarde zijn. Via de opleiding ‘Dog assisted interactions’ reiken we een methode aan om honden in te zetten binnen jouw sector. Naast je kennis om met deze personen te werken, reiken wij je handvaten aan om de hond als extra tool in te zetten, zo krijg je inzicht in de leefwereld van de hond. Hoe bewaak je het welzijn van de hond, maar ook dat van de patiënt in deze therapeutische setting? We gaan aan de slag met verschillende honden, testen hun kwaliteiten, trainen hen en leren rekening houden met mogelijke valkuilen.

De theoretische lessen op vrijdag vinden plaats op Odisee - Campus Brussel, Warmoesberg 26 te 1000 Brussel.
De theoretische lessen op zaterdag vinden plaats op Odisee - Campus Terranova, Blekerijstraat 23-29, 1000 Brussel
De praktijklessen gaan door op verschillende locaties te Brussel, Wilsele en Lovenjoel.

PRAKTISCHE INFO
De theoretische lessen worden ingericht op Hogeschool Odisee, Campus Terranova, Blekerijstraat 23-29, 1000 Brussel. De campus ligt op 10 minuten wandelafstand vanaf het station Brussel-Noord.
De 4 praktijkdagen gaan door in Jeugdverblijf Domus Damiano, de locatiebezoeken gaan door in WZC Pagode en Ave Regina.

DOELGROEP
Iedereen met ervaring binnen de gezondheidszorg en/of hulpverlening kan deze opleiding volgen. Voorkennis over honden is niet vereist. Deze specialisatiecursus richt zich in eerste instantie tot kandidaten met volgende expertise: therapeuten, psychologen, ergotherapeuten, orthopedagogen, maatschappelijk werkers, … Ben je niet geschoold in de zorg of hulpverlening maar heb je door ervaring wel kennis opgebouwd binnen jouw sector in het werken met mensen, stel je gerust kandidaat.

Voor verdere informatie, neem gerust een kijkje op https://www.odisee.be/nl/DAI