Breng focus in je samenkomst

Printervriendelijke versiePDF version

Heb je het gevoel vast te lopen in je organisatie of team? Je bent niet alleen. Velen van ons zijn op zoek naar een andere vorm van leiderschap.
Met elkaar antwoorden zoeken, onze kwaliteit van interacties aanscherpen, uitstallen wat er is en onderzoeken wat speelt, kan ons hierbij helpen. Een goed instrument hierbij is thema-gecentreerde interactie: het met elkaar in interactie gaan via het thema. Deze manier van werken is een essentieel onderdeel van generatief leiderschap.

Een thema is niet hetzelfde als een onderwerp. Een onderwerp wordt thema wanneer iedereen zich aangesproken voelt. Een thema spreekt ons lerend vermogen aan, doet ons focussen op de essentie en stimuleert ons in het ontwikkelen van eigen leiderschap. Het thema leidt, doet interageren en creëert een vrije ruimte waar ook onverwachte antwoorden zich kunnen ontvouwen.

Werken met thema’s kan onder andere ingezet worden bij teambijeenkomsten of bij conflicten.

Een teambijeenkomst verloopt een stuk levendiger wanneer je er op voorhand in slaagt het thema te pakken te krijgen en te formuleren. Eens je een goed thema hebt, wordt een les, opleiding of overleg effectiever, doordat iedereen zich betrokken voelt.

Het zoeken naar een gepast thema kan bij conflictescalatie en conflictvermijding een belangrijk kompas zijn om verschillen, kwetsuren en behoeftes bespreekbaar te maken, zowel in organisaties en teams als in persoonlijke relaties. De verschillen worden zichtbaar en worden ingezet om tot andere niveaus van functioneren en/of besluitvorming te komen, waardoor transformatie mogelijk wordt.

Eéndaagse vaktrainingen rond thema-gecentreerde interacties worden aangeboden in het Centre for Generative Leadership in Utrecht. De Onderstroom biedt een tweedaagse vaktraining, met extra oefenmogelijkheden.

http://www.deonderstroom.be/aanbod/open-aanbod/leren-werken-met-thema-s