Aandacht in Actie - Opleiding tot weerbaarheidstrainer - kosteloze Icoba-via5 - vorming 7-8 en 9/10/2020

Printervriendelijke versiePDF version

DOELSTELLINGEN
Na de opleiding ben je in staat om met kinderen en jongeren aan de slag te gaan om ze weerbaarder te maken.

PROGRAMMA
Je ziet ze in scholen, in leefgroepen, tijdens individuele gesprekken, tijdens groepsmomenten, in conversaties en discussies, enz. Jongeren die het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen, dingen doen die ze eigenlijk niet willen doen onder invloed van groepsdruk, wegstuiven met slaande deuren als ze iets niet kunnen of mogen doen, aangeven dat ze niet klaar zijn om van de lagere naar de middelbare school te gaan, niet weten waar ze goed in zijn en nog minder waar ze naartoe willen in het leven, enz.

In zulke situaties kan een weerbaarheidstraining een antwoord bieden. Zo’n training helpt jongeren zicht te krijgen op hoe ze reageren, meer zelfkennis te verkrijgen, doelen voor zichzelf te stellen en deze ook te bereiken. Ze leren voor zichzelf op te komen en grenzen te stellen, grenzen van anderen te aanvaarden en te respecteren, ‘zichtbaarder’ te worden en zich assertiever op te stellen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de ander.

Na de opleiding ben je in staat om zelfstandig met kinderen en jongeren aan de slag te gaan. Zodat ze weerbaarder worden. De opleiding bestaat uit een driedaagse en een terugkomdag.

WERKVORMEN
Een mix van oefeningen en theorie. We gaan tijdens de opleiding ervaringsgericht aan de slag. We laten de deelnemers aan den lijve ondervinden wat de oefeningen inhouden. De oefeningen worden ondersteund door praktijkvoorbeelden en theoretische kaders.

VOOR WIE
Iedereen die professioneel met kinderen en jongeren werkt

WANNEER EN WAAR
De opleiding bestaat uit een driedaagse en een terugkomdag (in afspraak met de deelnemers).
wo, 07/10/2020 09:30 - 16:30 CC De Spil H. Spilleboutdreef 1, 8800, Roeselare
do, 08/10/2020 09:30 - 16:30 CC De Spil H. Spilleboutdreef 1, 8800, Roeselare
vr, 09/10/2020 09:30 - 16:30 CC De Spil H. Spilleboutdreef 1, 8800, Roeselare

INSCHRIJVEN
via www.icoba.be

OVER DE LESGEVER
De lesgever is een medewerker van Arktos die ervaring heeft met het weerbaarheidsprogramma, zowel in het opleiden van volwassenen als het weerbaarder maken van kinderen en jongere