9/11/2021 - Eet- en drinkproblemen in de logopedische zelfstandige praktijk

Printervriendelijke versiePDF version

Inhoud
Eet- en drinkproblemen bij jonge kinderen hebben een grote invloed op een gezin. Steeds meer ouders en professionals vinden hun weg naar de logopedist in hun zoektocht naar een oplossing.

Tijdens deze studiedag komen mogelijke problemen met eten en drinken aan bod zoals die vaak worden aangemeld in de logopedische praktijk. De focus ligt hierbij op kinderen tussen 0 en 3 jaar. We vertrekken vanuit de normale ontwikkeling van eten en drinken en gaan aan de hand van voorbeelden op zoek naar mogelijke oorzaken en aanpak van deze problemen.

Voor de behandeling van eet- en drinkproblemen spelen vaak verschillende factoren een rol. Het ene kind is het andere niet. Wat zorgt ervoor dat een behandeling succesvol is? Waar moet je als logopedist rekening mee houden? De deelnemers leren de inzichten toepassen op een voorbeeldcasus en formuleren hierbij gepaste adviezen.

Deelnemers die dit wensen mogen vóór 1 november 2021 vragen doorsturen naar ida.walgraef@hogent.be

Door wie?
Ida Walgraef
Hogeschool Gent en groepspraktijk Tater te Merendree
Wetenschappelijk medewerker - Logopediste

Ida werkt aan de HoGent mee aan praktijkgericht onderzoek over verschillende thema’s. Als logopediste heeft ze zich gespecialiseerd in eet- en drink- en communicatieproblemen bij jonge kinderen.

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.