7/03/2024 – ICOBA-vorming: Gentle Teaching als basishouding en methodiek bij kinderen en jongeren met gedragsmoeilijkheden en emotionele stoornissen

Printervriendelijke versiePDF version

Met deze vorming achterhaal je de basisvisie van Gentle Teaching. Je krijgt hulpmiddelen om kinderen en jongeren te benaderen die moeilijk gedrag vertonen en je leert om zelf uit de escalatie van het conflict te blijven.

WANNEER EN WAAR
do 07 maart 2024 09:00-16:00 – Sint-Baafshuis - Biezekapelstraat 2, 9000 Gent

PROGRAMMA
Gentle Teaching wordt klassiek gekoppeld aan het werken met mensen met een (ernstige) mentale beperking. Nochtans is het in oorsprong een visie op het tegemoet treden van mensen die het moeilijk hebben en dit uiten via moeilijk hanteerbaar gedrag. Daarom verdient Gentle Teaching zeker ook een plaats in het werken met kinderen en jongeren die moeilijk gedrag stellen.

Tijdens deze vorming leggen we de principes van Gentle Teaching uit en geven je een aanzet tot het methodisch vertalen van deze visie.

WERKVORMEN EN METHODIEKEN
De vorming is doorspekt met praktijkvoorbeelden en aan de hand van oefeningen en reflectie vertalen we de theorie naar de eigen situatie van de deelnemers.

VOOR WIE
Alle professionals die rechtstreeks werken met kinderen en jongeren die hun kwetsbaarheid tonen in moeilijk gedrag en mensen rondom hen afstoten.

OVER DE LESGEVER
Gerrit De Moor is Gentle Teaching Mentor en heeft vanuit zijn opleiding en ervaringsachtergrond een uitgebreide expertise in het omgaan met kinderen en jongeren die moeilijk gedrag stellen.

SCHRIJF JE KOSTELOOS IN VIA: https://www.icoba.be/opleidingen-open-aanbod/25820

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.