7, 14 en 21 december 2021: Basisopleiding: De psychosociale impact van migratie

Printervriendelijke versiePDF version

Werk je als zorgverlener, maatschappelijk werker of in een andere professionele context met personen of gezinnen met een vluchtelingen- of migratieachtergrond? Dan is de kans groot dat je af en toe geconfronteerd wordt met uitdagingen zoals taal- en cultuurverschillen, complexe hulpvragen, vermoedens van trauma, …

Om professionals te ondersteunen bij die uitdagingen organiseert Solentra regelmatig opleidingen, gevoed met onze inzichten, expertise en jarenlange ervaring in onze kliniek. Heb je nog niet veel ervaring in het werken met mensen met een migratie- of vluchtelingenachtergrond of wil je je kennis opfrissen? Dan is onze basisopleiding wellicht iets voor jou.

INHOUD
Deze online basisvorming bestaat uit 3 sessies waarin de volgende thema’s aan bod komen:
• De betekenis van het vluchteling-zijn
• De impact van migratie
• Een plek vinden in de nieuwe samenleving (acculturatie)
• Rouw
• Stress
• Trauma
• Tips en tricks om met transculturele vaardigheden (cultuursensitief, traumasensitief en community-based) aan de slag te gaan.

Een sessie bestaat telkens uit 1 uur les, gevolgd door 30 minuten ruimte voor uitwisselingen en vragen. Alles sessies worden gegeven en begeleid door een senior psycholoog van Solentra.

DATA
Je kan kiezen voor een reeks van telkens 3 sessies in oktober, november of december 2021. Alle sessies vinden online plaats.
• 4, 11 en 18 oktober (3 sessies) telkens van 14.00-15.30
• 9, 16 en 23 november (3 sessies) telkens van 14.00-15.30
• 7, 14 en 21 december (3 sessies) telkens van 14.00-15.30

PRIJS
De prijs voor de volledige opleiding (1 reeks van 3 sessies) bedraagt 250 euro (excl. btw*).
*Solentra is vrijgesteld van btw omwille van art. 44 §2 4° van het btw-wetboek, in het bijzonder voor de diensten ten behoeve van psychologische ondersteuning en therapeutische opvolging.

INSCHRIJVEN
De deadline voor registratie is telkens de 20ste van de maand voor de start van de reeks. Schrijf je snel in via dit online formulier want de plaatsen zijn beperkt.
Let op, je bent pas ingeschreven voor de opleiding na betaling. Annuleren kan tot 5 werkdagen vóór de eerste sessie waarbij je 50% van je inschrijvingsgeld terugbetaald krijgt. Wil je annuleren, stuur dan een mail naar SolentraAcademy@uzbrussel.be

> Schrijf je in via online formulier: https://bit.ly/3l9q9MA

MEER INFO
Voor vragen of meer info kan je ons bereiken via e-mail: SolentraAcademy@uzbrussel.be of telefoon: 02 477 57 15

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.