30/09/2024 Tekenpraat: gespreksondersteunend tekenen met kinderen en jongeren met autisme (boek 'Tekenpraat' inbegrepen)

Printervriendelijke versiePDF version

Gesprekken met kinderen en jongeren met autisme gaan niet alleen vlotter wanneer we de gespreksonderwerpen visualiseren, tekenen tijdens een gesprek is ook gewoon leuk. En de tekening is meteen ook een concreet verslag van het gesprek. Gebaseerd op de principes van oplossingsgericht werken, het systeemdenken en oog hebben voor de competenties van kinderen, ontwikkelde Jason Meijer 'Tekenpraat': een autismevriendelijke manier om kinderen en jongeren letterlijk zicht te geven op hun problemen en hoe ze opgelost kunnen worden. In deze cursus maak je op een heel praktische manier kennis met de methodiek 'Tekenpraat'. En mocht je denken 'Niets voor mij, ik kan niet tekenen', geen nood. Je krijgt ook nuttige tips om leuke tekeningen te maken en je zal ontdekken dat tekenen veel makkelijker is dan je denkt.
Wat mag je verwachten?

Korte introductie van de sprekers en de cursisten.

Introductie tot tekenpraat: Wat is tekenpraat? Wat zijn de 9 sterke voordelen van tekenen tijdens gesprekken met kinderen en jongeren met autisme?

DOE-ACTIVITEIT: Iedereen kan tekenen (eenvoudige tips voor tekenen).

De drie achtergronden van tekenpraat: competentiegericht – oplossingsgericht – systeemdenken.

Tekenpraat in de praktijk: de 3 stappen.

DOE-ACTIVITEIT: cursisten brengen casus aan en iedereen gaat tekenen.

Praktisch

Datum: maandag 30 september 2024
Uur: 9u30 – 16u
Werkvorm: workshop
Locatie: Groot Begijnhof 85, 9040 Sint-Amandsberg
Spreker: Jason Meijer
Prijs: 110,00 €
Tickets kopen via website: https://www.autisme.be/categorie/cursussen/tekenpraat-gespreksondersteun...

Lunch is inbegrepen in de prijs. Graag vermelden indien je een vegetarische/vegan/aangepaste maaltijd wenst.

Het boek 'tekenpraat' is inbegrepen in de prijs.

Jason Meijer werkt ruim 25 jaar in het (speciaal) onderwijs en de gezondheidszorg. Daarnaast heeft hij een eigen praktijk waar hij veel werkt met kinderen, jongeren en ouders met vragen over de emotionele ontwikkeling. Als supervisor ondersteunt Jason professionals in hun deskundigheidsontwikkeling waarbij tekenen een onmisbaar medium is.

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.