29/08-30/8-19/9-26/9-3/10 - VORMING OPZETTEN EN BEGELEIDEN

Printervriendelijke versiePDF version

Hoe doe je dat, een vorming uitwerken? Hoe sta je als begeleider voor een groep? Hoe maak je een vorming interactief? Hoe breng je droge materie op een boeiende manier over? Hoe ga je om met weerstand in de groep?

Jij als vormingswerker beseft dat vorming opzetten en begeleiden een vak apart is. Het is als een kast met vele lades. Tijdens de 5-daagse opleiding trekken we één voor één die lades open. We verdiepen ons in de vele aspecten van het vormingswerk. We vertrekken vanuit jouw leervragen en zoeken samen naar die aanpak die jou een stap verder brengt.

Het effect is dat je na de opleiding met meer vertrouwen voor de groep staat, vaardiger bent in het inzetten van verschillende methodieken en kan ‘lezen’ wat in de groep gebeurt. Jouw deelnemers ervaren jou als een nóg betere begeleider.

https://www.kwadraet.be/cursus/vorming-opzetten-en-begeleiden-2022

WAT MAG JE VERWACHTEN
Je oefent op vaardigheden als vragen stellen, creativiteit inbrengen, gestructureerd werken, vlot spreken voor een groep en jouw vorming doelgericht opbouwen. Je krijgt een grondig inzicht in hoe leerprocessen tot stand komen en leert meer overde verschillende componenten van een vormingsproces en de educatieprincipes van volwassenvorming. Je oefent in het begeleiden van bepaalde werkvormen en je krijgt feedback op het vormingsprogramma dat je tijdens de cursusperiode ontwikkelt. De opleiding brengt jou een stap verder in de ontwikkeling van jouw vormings- en begeleidingsvaardigheden.

We verwachten van jou een minimale praktijkervaring, bijvoorbeeld als educatief medewerker of vormingsverantwoordelijke van een vormingsinstelling, een vereniging, een beweging of een ngo. Deelnemers komen uit verschillende sectoren: van socio-cultureel werk over welzijnswerk en gezondheidszorg naar onderwijs, tewerkstelling, openbare diensten of bedrijfsleven. De uitwisseling die dit meebrengt wordt telkens erg gewaardeerd.

Maandag 29 augustus 2022
Dinsdag 30 augustus 2022
Maandag 19 september 2022
Maandag 26 september 2022
Maandag 03 oktober 2022

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.