28/04/2023 - Tinnitus, hyperacusis en misofonie: van diagnostiek tot huidige behandelingsmogelijkheden De nood aan een geïndividualiseerde aanpak

Printervriendelijke versiePDF version

https://www.sig-net.be/nl/vormingen/professioneel-aanbod/detail/6953/tin...

Inhoud
Deze studiedag bestaat uit twee delen. In de voormiddag lichten we het theoretische kader rond de symptomen van tinnitus, hyperacusis en misofonie toe, met speciale aandacht naar het multidisciplinair beleid tijdens de diagnose. We leggen uit wat de state-of-the-art behandelingsmogelijkheden zijn voor deze klachten, met inbegrip van zowel de gouden standaarden als experimentele behandelingen. De focus ligt voornamelijk op de behandeling bij volwassenen, al zullen ook de behandelingsmogelijkheden bij kinderen aan bod komen.

In de namiddag komt een meer praktisch deel, waarbij concrete handvatten voor het behandelen van tinnitus, hyperacusis en misofonie centraal staan. Hoe ga je volwassenen en kinderen met deze klachten begeleiden van hun diagnose naar de juiste behandeling? Welke behandelingsstrategieën zijn succesvol gebleken en hoe ga je daarmee aan de slag? We bespreken de basis van psycho-educatie, maar ook meer diepgaande psychologische benaderingen passeren de revue, met behulp van voorbeelden uit de klinische praktijk.

Opgelet: De studiedag bestaat uit twee delen.

De voormiddag van de studiedag is bedoeld voor alle hulpverleners die werken met patiënten met tinnitus, hyperacusis en misofonie en hun kennis rond deze thema's willen aanvullen met de meest recente inzichten.

Sta je als zorgverlener in voor de behandeling, psycho-educatie en psychologische begeleiding bij tinnitus, hyperacusis en misofonie, dan is het aangewezen om de volledige studiedag te volgen en in te schrijven via deze webpagina

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.