27/05/21 - Online workshop - Buiten de lijnen: Sensoa Vlaggensysteem voor kinderen en jongeren met specifieke ontwikkelingsnoden

Printervriendelijke versiePDF version

Link: https://www.sig-net.be/nl/vorming/online-workshop---buiten-de-lijnen-sen...

Kinderen en jongeren ontwikkelen zich, ook op seksueel vlak. Krijg je in je job te maken met seksueel (grensoverschrijdend) gedrag van kinderen en jongeren? Heb je vragen over wanneer dat gedrag wel of niet zorgwekkend is? Wil je weten wat je hen kan leren en hoe?

Tijdens deze workshop leer je werken met het Sensoa Vlaggensysteem, toegespitst op kinderen en jongeren met specifieke ontwikkelingsnoden. Het Vlaggensysteem leert je seksueel (getint) gedrag van kinderen en jongeren correct in te schatten, biedt een manier om erover met de betrokkenen in gesprek te gaan en geeft aan hoe je gepast pedagogisch kan reageren. Buiten de Lijnen past deze werkvorm toe op kinderen en jongeren (0-18 jaar) met een beperking of trauma.

Je leert werken met het materiaal aan de hand van concrete cases en oefeningen. Er wordt tijd gemaakt voor vragen en voorbeelden van de groep.

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.