26/10/2021 Wachttijden in de kinderopvang (online)

Printervriendelijke versiePDF version

In deze workshop neem je een dag in de kinderopvang onder de loep vanuit het perspectief van kinderen. We zoomen in het bijzonder in op wacht- en overgangsmomenten. Hoe ervaren jij én de kinderen deze momenten? Wat is ‘wachten’ eigenlijk? Hoe kunnen we als begeleider zoveel mogelijk kansen grijpen om van elk moment een rijk moment te maken? Hoe kan je momenten net voor of na het eten aanpakken bijvoorbeeld? Hoe kan je zorgen voor een rijk en gevarieerd spelaanbod op elke moment van de dag, ook net voor sluitingstijd? Je gaat in deze workshop praktisch aan het werk: je analyseert je eigen werking, wisselt uit, verzamelt ideeën en maakt concrete plannen.
We maken de link met het pedadogisch raamwerk en dimensies 1, 2, 4 en 5 van het zelfevaluatie-instrument MeMoQ.

Doelgroep: Kinderbegeleiders en leidinggevenden groeps- en gezinsopvang voor kinderen tussen 0 en 3 jaar tewerkgesteld in PC331

Locatie: online

Kostprijs: gratis

Opleider: VCOK

Meer info: https://www.vivosocialprofit.org/opleidingen-open-aanbod/wachtmomenten-d...

Organisatie: SF 331 i.s.m. VIVO

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.