24 + 25 oktober 2022 - Trainers AutismeBelevingsCircuit (volgens recente inzichten in autisme)

Printervriendelijke versiePDF version

sterkmakers in autisme - toen nog Vlaamse Dienst Autisme - ontwikkelde het AutismeBelevingsCircuit bijna twintig jaar geleden. Talloze professionals, ouders en begeleiders kregen door de opdrachten in het circuit een blik in de mogelijkheden en struikelblokken van mensen met autisme. Op dit moment wordt het AutismeBelevingsCircuit door experts als Peter Vermeulen en Kobe Vanroy herwerkt volgens de meest recente inzichten in de werking van het voorspellende brein.

Heb je het AutismeBelevingsCircuit al eerder als deelnemer doorlopen en wil je het nu zelf inzetten in je organisatie of vereniging? Dan is deze tweedaagse training jouw ideale gids!

Let op! Deze training is enkel relevant voor je als je nooit eerder een trainersopleiding ABC gevolgd hebt.

Wat mag je verwachten in dit traject?

Deze training start met een heldere blik in de meest recente kennis over autistisch denken en waarnemen als stevige basis. Je leert bij elke opdracht van het circuit wat je als begeleider kan doen om deze inzichten helder duidelijk te maken aan deelnemers van het AutismeBelevingsCircuit. Deze training is voor iedereen die de koffer AutismeBelevingsCircuit aankoopt en nooit eerder een trainerscursus volgde.

Wat krijg je?

Een deskundige begeleiding in kleine groep met aandacht voor jouw specifieke (werk)omgeving, vereniging of organisatie door Kobe.

Talloze tips op het gebied van de praktische organisatie, de didactische principes en de theoretische achtergrond van elke opdracht binnen het AutismeBelevingsCircuit volgens recente inzichten.

Het certificaat ‘Trainer AutismeBelevingsCircuit volgens recente inzichten’ van sterkmakers in autisme.

Praktisch

Datum: maandag 24 oktober + dinsdag 25 oktober 2022

Uur: 9u30 - 16u00

Locatie: Groot Begijnhof 85, 9040 Sint-Amandsberg

Voor: ouders, leerkrachten, coaches, begeleiders, therapeuten... iedereen die de koffer AutismeBelevingsCircuit aankoopt en nooit eerder een trainerscursus volgde.

Werkvorm: training

Prijs: € 500,00

Kobe Vanroy heeft jarenlang gewerkt als leerkracht en leerlingbegeleider van jongeren met autisme. Zijn specialisatie in autisme, oplossingsgericht werken en talentontwikkeling is de rode draad doorheen zijn workshops, trainingen en publicaties zoals 'Autisme en normale begaafdheid in het onderwijs", "Leren met autisme". "Autistisch denken in de onderwijspraktijk" en "Autisme centraal. Methodiek voor ouders en begeleiders". Kobe heeft meer dan tien jaar ervaring met het AutismeBelevingsCircuit en leidde al talloze trainers op. Hij stond, samen met Peter Vermeulen, aan de basis van de recente herwerking volgens actuele inzichten in autisme.

https://autisme.be/categorie/trainingen

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.