22/11/22 ICOBA-vorming: Oplossingsgericht aan de slag met de app LifeCity

Printervriendelijke versiePDF version

Met deze vorming raak je vertrouwd met blended care en het gebruik van de app LifeCity. Via oefeningen en praktijkvoorbeelden proef je van de oplossingsgerichte mindset.

WANNEER EN WAAR
22/11/22 van 9u30 tot 16u30

Scoutshuis Hopper
Wilrijkstraat 45
2140 Antwerpen

PROGRAMMA
Maak kennis met de app LifeCity. In de jeugdhulp is een intensieve, individuele opvolging en begeleiding van elk kind en elke jongere van levensbelang. Een belangrijk deel van deze begeleiding bestaat uit het voeren van gesprekken voor individuele begeleiding.

Met deze online tool ondersteun je individuele begeleidingsgesprekken met kinderen. Met LifeCity ga je samen, in het hier en nu én oplossingsgericht aan de slag rond emoties, talenten, dromen en hulpbronnen van het kind.

Via de workshop maak je het gebruik van deze app helemaal eigen zodat je het op een verbindende manier inzet in (moeilijke) gesprekken met kinderen.

Elke deelnemer van de vorming krijgt een licentie om gedurende drie maanden de app te gebruiken voor 2 kinderen en een LifeCity handboek.

WERKVORMEN EN METHODIEKEN
Tijdens deze workshop ga je actief aan de slag en oefen je om de basis van het oplossingsgericht coachen en het werken met de LifeCity app in de vingers te krijgen.

VOOR WIE
Hulpverleners werkzaam met kinderen in de jeugdhulp, de sector van personen met een beperking, de ambulante hulpverlening, het jeugdwelzijnswerk, de geestelijke gezondheidszorg….

OVER DE LESGEVER
Chris Van Dam heeft 20 jaar ervaring als personal coach, teamcoach, workshopbegeleider en auteur van vakliteratuur. Zijn ervaring in het werken met kleuters met gedrags- en emotionele problemen en als groepsleider in de kinder- en jeugdpsychiatrie, vormen een drijfveer om het oplossingsgerichte gedachtegoed te vertalen naar het werken met kinderen.

dr. Joke De Wilde is orthopedagoge. Vooraleer ze een carrière in onderzoek startte, werkte ze kort met kinderen/jongeren en hun gezinnen in een revalidatiecentrum. In 2017 startte ze met het FAITH-project waarbij de app LifeCity werd ontwikkeld.

SCHRIJF JE KOSTELOOS IN VIA: https://www.icoba.be/opleidingen-open-aanbod/16696

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.