2/12/2021 - Kijken achter het gedrag, daar vind je een ander verhaal - Van weerstand naar een veilige verbinding

Printervriendelijke versiePDF version

https://www.sig-net.be/vormingen/professioneel-aanbod/6324/Kijken-achter...

Inhoud
Tijdens deze workshop gaan we samen op zoek naar de authentieke persoon die schuilgaat achter het soms moeilijke (aanmatigende, angstige, clowneske, agressieve, onwillige) gedrag dat we vaak te zien krijgen
en waarmee we niet altijd raad weten. Als we, als begeleider, meteen reageren vanuit onze eerste impuls op dit moeilijke gedrag, merken we vaak dat het erger wordt en hoe dit de werkrelatie ook moeizaam maakt.
Maar als we, vanuit onze tweede impuls, achter het gedrag gaan kijken dan treffen we de authentieke persoon en hoe kunnen we daarmee in verbinding gaan. Je krijgt handvatten om door de talentenbril en door de systemisch bril te kijken, zodat je makkelijker vanuit die tweede impuls kan reageren. Op die manier kan je de authentieke persoon zien waarmee je verbinding kan opbouwen.

Vanuit de visie van oplossingsgericht en talentgedreven werken, waarderend onderzoek en systemisch kijken is dit een interactieve workshop met korte stukjes stevig onderbouwde theorie, afgewisseld met concrete oefeningen!

Door wie?
Elke Busschots
Cominz & Blij met Mij Academie
Trainer, coach, oprichter

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.