20/04/22 ICOBA-vorming: Aandacht in Actie - Opleiding tot weerbaarheidstrainer

Printervriendelijke versiePDF version

Met deze driedaagse vorming leer je om zelfstandig een weerbaarheidstraining te geven aan kinderen en jongeren en jezelf te sterken in je taak als begeleider. Er volgt nadien nog een terugkomdag

WANNEER EN WAAR
Training: 20/04/2022 - 21/04/2022 -22/04/2022
Terugkomdag: Af te spreken met deelnemers

Sint-Baafshuis
Biezekapelstraat 2
9000 Gent

PROGRAMMA
Sommige jongeren vinden het moeilijk om voor zichzelf op te komen, doen dingen die ze eigenlijk niet willen onder invloed van de groep, stuiven weg met slaande deuren als ze iets niet kunnen of mogen doen, geven aan dat ze niet klaar zijn om van de lagere naar de middelbare school te gaan, weten niet waar ze goed in zijn en nog minder waar ze naartoe willen in het leven, ….

In zulke situaties kan een weerbaarheidstraining een antwoord bieden. Zo’n training helpt jonge-ren om zicht te krijgen op hoe ze reageren en waarom ze zo reageren. Het helpt hen tot meer zelfkennis en om doelen voor zichzelf te stellen en deze ook te bereiken. Ze leren voor zichzelf opkomen en grenzen te stellen, grenzen van anderen te aanvaarden en te respecteren, ‘zicht-baarder’ te worden en zich assertiever op te stellen, zonder daarbij afbreuk te doen aan de ander.

In deze train-de-trainer-opleiding leer je hoe je zelf zo’n weerbaarheidstraining aan jongeren kan geven om hen meer weerbaar te maken.

WERKVORMEN EN METHODIEK
Een mix van oefeningen en theorie. We gaan tijdens de opleiding ervaringsgericht aan de slag. We laten de deelnemers aan den lijve ondervinden wat de oefeningen inhouden. De oefeningen worden ondersteund door praktijkvoorbeelden en theoretische kaders.

VOOR WIE
Iedereen die professioneel met kinderen en jongeren werkt

OVER DE LESGEVER
De lesgever is een medewerker van Arktos die ervaring heeft met het weerbaarheidsprogramma, zowel in het opleiden van volwassenen als het weerbaarder maken van kinderen en jongeren.

SCHRIJF JE KOSTELOOS IN VIA: https://www.icoba.be/opleidingen-open-aanbod/16657

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.