19/10 - Kies voor je talent!

Printervriendelijke versiePDF version

Als creatieve maker tover je misschien de origineelste bedankjes uit je mouw. Of als meetrekker krijg je je collega’s enthousiast voor de zotste zaken. Ambiance verzekerd!

Tijdens deze vorming halen we de mosterd vooral bij Luk Dewulf en zijn collega’s. Eerst even scherpstellen: wat is talent? En wat is het verschil met competentie? Dan even kijken hoe het bij jezelf zit: een sneltest en talentenkaarten geven snel een beeld van jouw eigen talentenprofiel.

We onderzoeken in welke contexten we floreren en wat ons kan helpen wanneer we doorschieten in datgene waar we goed in zijn. Nadien toetsen we dit even aan de theorie. We maken ruimte om hierover met elkaar te reflecteren in kleine groepjes.
Wat werkt in de samenwerking met je collega’s, hoe doen anderen dit, op welke manier zien we mogelijkheden om de opgedane kennis mee te nemen naar onze werking en ook onze collega’s mee te nemen in dit talentenverhaal? We oogsten bij elkaar en maken gebruik van de aanwezige talenten in de groep.
De werkvormen die we gebruiken zijn motiverend, hebben een speels kantje en zijn bovenal sterk waarderend. Dit maakt ze laagdrempelig, interactief en zorgt voor veiligheid in je groep.

We sluiten de dag af met het benoemen van de eerstvolgende actie/stap waarvoor jij je zal engageren in je werkcontext. Om dit alles mogelijk te maken, doen we een beroep op inzichten en werkvormen uit ‘ik kies voor mijn talent’, het johari-venster, het kernkwadrant van Ofman en het waarderend werken.

De focus van deze vorming is het belang van een gemeenschappelijke taal en wat we verstaan onder ‘talent’. Op die manier kan de transfer naar de praktijk gemaakt worden.

Doelgroep: Begeleidend personeel tewerkgesteld in PC319.01

Opleider: Kwadraert

Locatie: online

Kostprijs: gratis

Meer info: https://www.vivosocialprofit.org/opleidingen-open-aanbod/18727

Organisatie: SF319.01 i.s.m. VIVO

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.