19/09/2022 - [Teamvorming] Diversiteit in talenten. Inclusie op het werk.

Printervriendelijke versiePDF version

Blijf als team wendbaar in onze steeds diverser wordende samenleving.

>> Inschrijven: http://www.konekt.be/1423

Ontdek hoe jouw professionele teamwerk eigentijds en wendbaar blijft in onze steeds diverser wordende samenleving. Hoe je ondanks - of juist dankzij - diversiteit de verbondenheid in je groep behoudt. En talenten tot hun recht komen.

In onze samenleving is er diversiteit in cultuur, maar ook in gender, leeftijd en minderheidsgroepen. Die groei aan diversiteit zie je ook in de zorg- en welzijnssector, het onderwijs en de non-profit wereld. Hulpvragen kunnen complexer worden door die diverse groep van cliënten, klanten, werknemers en vrijwilligers. Dat vraagt meer maatwerk en flexibiliteit van jouw professionele team. We behandelen 3 drie thema's: Thema 1: Diversiteit van teamleden en hulpvragers in de organisatie in kaart brengen Een team met veel verbinding realiseert zijn doelen beter én met meer plezier. Wie zich verbonden voelt, heeft meer ‘zin’ om deel uit te maken van een project. Breng de diversiteit van de groep in kaart en ontdek persoonlijkheidskenmerken. Maak kennis met 4 verbindingsmodellen en oefen ze in. Krijg een beter zicht op je eigen patroon en leer patronen van anderen respecteren. Thema 2: Projectmatig denken en werken Taken worden steeds complexer en vragen om een vernieuwende manier van aanpak. Om één idee uit te voeren, zijn vaak meerdere talenten nodig. Een team dat ieders talenten kan uitspelen, is een geactiveerd team. Samen kun je van dromen werkelijkheid maken. Ontdek de talenten in je team. Zet de talenten van je team optimaal in om samen een project te realiseren. Thema 3: Omgaan met veranderprocessen Onze maatschappij en technieken veranderen razendsnel. Organisaties zijn voortdurend verplicht mee te evolueren. Toch loopt dat proces vaak met vallen en opstaan. Ontdek vier strategieën om als team beter om te gaan met veranderprocessen. Leer gebruik maken van de kracht die er is dankzij de diversiteit in het team. Verken je eigen talent. Per team kunnen maximum 6 personen deelnemen.

Praktisch
Wanneer: 19/09 en 20/09/2022
Waar: Konekt vzw, Lijnmolenstraat 153, 9040 Sint-Amandsberg
Begeleider: Hendrik Gaublomme
Prijs: € 190.00 - Standaardprijs

>> Inschrijven: http://www.konekt.be/1423

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.