19/02, 29/03, 29/04 en 07/06 Reflectie en ontwikkeling procesgericht faciliteren - BLENDED

Printervriendelijke versiePDF version

INHOUD
Deze cursus is blended ingericht. Hij bestaat uit 4 klassikale lesdagen en een lesdeel dat zelfstandig wordt doorlopen. De ingeschatte tijd bedraagt 48u.

Na deze vorming kan je:
• praktische ontwikkeling vormgeven en begeleiden op basis van kernprincipes.
• ontwikkeling, reflectie en eigenaarschap faciliteren en dit op een transparante manier bespreekbaar maken.
• ontwikkelingsgerichte vragen stellen en uitnodigen tot het maken van doelgerichte veranderingen om een lerende organisatie te bevorderen.
• nieuwe benaderingen van bevraging en onderzoek toepassen om medewerkers te stimuleren tot gedragen besluitvorming uit intrinsieke motivatie.
• de principes van volwassen leren en breinkennis gebruiken om de ontwikkeling te bevorderen en een lerende cultuur te creëren.
• een ontwikkelingsgerichte visie ontwerpen waarbij het leren en ontwikkelen van mensen centraal staat in hun werk.

PROGRAMMA
Het didactische principe van deze cursus is ervaringsleren. Het leren van eigen ervaringen staat centraal en eigen regie over je leerproces is essentieel.

Deelnemers ontvangen tijdens de eerste lesdag het ‘Handboek Ontwikkelingskunde. Duurzame ontwikkeling van mens en organisatie faciliteren’. Dit gebruik je ter voorbereiding van de cursusdagen 2, 3 en 4.
Je leert gebruik maken van de Methodekoffer 'ontwikkelingskunde', die je ontvangt tijdens de eerste cursusdag.
De klassikale bijeenkomsten zijn gericht op nabespreken en het toepassen van de geleerde kennis op casussen en de eigen praktijk.
Voorafgaand óf na afloop van de tweede en derde klassikale bijeenkomst doe je intervisie met medecursisten.

DOELGROEP
Alle werknemers

SECTOREN
Diensten met bijdrage Aanvullend Sociaal Fonds van de non-profit (PC 337), federale gezondheidsdiensten, gezinszorg, kinderopvang, lokale diensteneconomie, maatwerkbedrijven - BWP, maatwerkbedrijven - SWP, opvoedings -en huisvestingssector, ouderenzorg, revalidatiecentra, socioculturele sector, thuisverpleging, Vlaamse welzijnssector, ziekenhuizen

OPLEIDER
Socialadvisors powerd by PAO

LOCATIE
Blended

KOSTPRIJS
gratis

MEER INFO
https://www.vivosocialprofit.org/opleidingen-open-aanbod/26058-0

ORGANISATIE
VIVO en FeBi

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.