18/04/2024 Première: Autisme, het werkt! - (Gent)

Printervriendelijke versiePDF version

Autisme, het werkt!
Wereldwijd heeft slechts een derde van de normaal begaafde mensen met autisme een job. Toch hebben ook zij heel wat te bieden. Dankzij een aantal aanpassingen op de werkvloer en de inspanningen van mensen met autisme zelf, kunnen ze succesvol aan de slag.

De documentaire
'sterkmakers in autisme' wil werkgevers, jobcoaches en collega’s doen nadenken over autismevriendelijkheid op de werkvloer. Hoe kan dat beter dan de ervaringen van mensen met autisme in beeld te brengen? En dat deden we ook: drie van onze Ambassadeurs voor Autisme werden door een filmploeg gevolgd doorheen hun werkdag, van de soms vroege ochtend tot hun thuiskomst en ontladen. Drie diverse mensen in diverse functies, maar verenigd door hun nood aan duidelijkheid en voorspelbaarheid. Hun engagement om te werken en de inspanningen die ze daarvoor doen, zijn de krachtige boodschap van onze nieuwe documentaire 'Autisme, het werkt!'.

Aanvullend vroegen we andere mensen met autisme om ook hun persoonlijke tips te delen. Wat werkt voor jou? Wat heb jij nodig om je goed te voelen in je job? Maar ook: waarom lukt het (nog) niet? De documentaire laat zien dat gedeelde inspanningen weldegelijk een sterk resultaat opleveren met een win-win voor alle partijen.

De documentaire gaat in première op 18 april 2024 om 19u in Gent. Aansluitend is er een debat dat doet nadenken: filmmakers en mensen met autisme gaan met elkaar in gesprek over wat er achter de schermen afspeelde.

Datum: donderdag 18 april 2024
Uur: 19u - 21u
Werkvorm: documentaire + debat
Locatie: Scala: Dendermondsesteenweg 171, 9000 Gent
prijs: 15,00 €
meer info op: https://www.autisme.be/categorie/cursussen/premire-autisme-het-werkt---gent

Thema-uitgave 'sterk! in autisme'
Vanaf 2024 gaat ons tijdschrift 'sterk! in autisme' verder als een uitgebreide, jaarlijkse thema-uitgave. In onze eerste thema-uitgave zullen we 'werken met autisme' vanuit verschillende perspectieven onder de loep nemen. Wat maakt een werkvloer autismevriendelijk? Welke tips bewijzen elke dag hun nut? Wat doen mensen met autisme zelf om zich steeds weer in te kunnen zetten voor hun werkgever? Wat als het niet meer gaat?

We brengen eerlijke ervaringen van werknemers, werkgevers en collega’s, in inspirerende artikels, van en met mensen met autisme, die een open blik kunnen creëren op elke werkvloer! We bundelen actuele informatie en initiatieven, met een open blik die kijkt en luistert naar mensen met autisme. Steeds aangevuld met een stevig fundament van autismevriendelijkheid. Je leest voorbeelden van good practices, maar we zullen ook uitdagingen formuleren, op basis van de ervaringen van mensen met autisme en hun netwerk.

De eerste thema-uitgave van 'sterk! in autisme' verschijnt na de zomer in 2024 en zal te bestellen zijn via onze webshop. Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief! Abonneren is gratis en kan via www.autisme.be.

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.