17/06 Ga voor een discriminatievrije werkvloer!

Printervriendelijke versiePDF version

INHOUD
In deze vorming leer je:
• de impact van discriminatie, racisme en microagressie op de werkvloer
• preventief en curatief ingrijpen bij discriminatie
• discriminatie signaleren en mee de sociale norm stellen binnen je organisatie
• en dit alles toepassen in de praktijk!

PROGRAMMA
Wat zijn vooroordelen en stereotypen? Welke effecten hebben ze op mensen, op teams en in organisaties? Hoe kunnen ze leiden tot discriminatie en wat is discriminatie dan precies?

Vanuit deze vragen gaan we na wat je als werknemer kan doen. Zowel om discriminatie te voorkomen als om gepast te reageren bij een geval van discriminatie in jouw organisatie. Vertrekkende vanuit de principes van verbindende communicatie leer je hoe je discriminatie op de werkvloer bespreekbaar kan maken.

Je komt ook nog te weten via welke meldingskanalen jij als werknemer incidenten kan rapporteren. Praktijkgerichte theoretische kaders wisselen elkaar af met praktische oefeningen, zodat je meteen aanvoelt wat voor jou goed werkt. Je krijgt ook de kans om eigen tips en tricks te verzamelen die je verder kunnen helpen in jouw organisatie.

Na deze vorming voel je je sterker in je schoenen staan en ken je enkele strategieën en tools waarmee je discriminatie op de werkvloer kan aanpakken.

DOELGROEP
Diensten met bijdrage aanvullend Sociaal Fonds van de non-profit (PC 337), federale gezondheidsdiensten, gezinszorg, kinderopvang, lokale diensteneconomie, maatwerkbedrijven-BWP, maatwerkbedrijven-SWP, opvoedings-en huisvestingssector, ouderenzorg, revalidatiecentra, socioculturele sector, thuisverpleging, Vlaamse welzijnssector, ziekenhuizen

OPLEIDER
VIVO vzw

LOCATIE
Leuven

KOSTPRIJS
gratis

MEER INFO
https://www.vivosocialprofit.org/opleidingen-open-aanbod/30911

ORGANISATIE
VIVO en FeBi

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.