16 sept, 30 sept, 14 okt, 28 okt - Werken met individuele opstellingen, Gent

Printervriendelijke versiePDF version

Werken met individuele opstellingen

"Wie het dorp waar hij vandaan komt, niet kent, zal het dorp dat hij zoekt niet vinden."

De interne verbondenheid in een familiesysteem zorgt er voor dat iedereen op een of andere manier op de ander is betrokken, al dan niet constructief en los van de eigen bewuste intentie. In dat familiesysteem heeft iedereen zijn/haar plek. Maar heeft iedereen de juiste plek? Kunnen de kinderen, de ouders, de grootouders ... de rol opnemen die hen toekomt in dit systeem?

Familie- en systeemopstellingen zijn een krachtig instrument om duidelijkheid te krijgen over de dynamiek die speelt tussen de verschillende leden van een familiesysteem, ook als dat complex is. In een opstelling zoomen we in eerste instantie uit om een globaal beeld te krijgen over de relaties, invloeden en bewegingen die spelen. We zetten ons lijf in als instrument om waar te nemen en kennis te verzamelen. Een opstelling diagnosticeert een situatie maar geeft ook oplossingen aan

Specifiek in deze opleiding gaat het om opstellingen in een 1-op-1-begeleiding, waarbij de begeleider, samen met de cliënt, actief deelneemt aan de opstelling. Als begeleider heb je een dubbele rol: van representant en van facilitator. In deze praktijkgerichte 4-daagse geven we de basis van het concept 'familieopstellingen' en leer je stap voor stap hoe opstellingen in te zetten. Welke houding neem je in als facilitator? Welke interventies doe je en hoe zie je welke informatie een opstelling oplevert. Geleidelijk aan verwerf je handvatten hoe opstellingen in te zetten in een 1-op-1-begeleiding.

We oefenen uiteraard met casuïstiek aangebracht door de deelnemers.
Enige ervaring met opstellingen is een voordeel maar geen must.

Meer info: http://jo-in.be/vorming/werken-met-individuele-opstellingen

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.