15/02/2022 - Veel voorkomende orthopedische afwijkingen en musculoskeletale klachten bij kinderen - Prevalentie, alarmsignalen en beleid

Printervriendelijke versiePDF version

Link:
https://www.sig-net.be/vormingen/professioneel-aanbod/6500/veel-voorkome...

Inhoud
Als kinesitherapeut spelen we een belangrijke rol in de screening van orthopedische problemen en de behandeling van musculoskeletale klachten bij kinderen. Dit webinar geeft een overzicht van veel voorkomende orthopedische problemen en klachten bij jonge kinderen en de behandeling ervan. Daarnaast besteden we aandacht aan het herkennen van alarmsignalen en doorverwijzing. We gaan van kop tot teen te werk: we hebben het onder andere over torticollis, scoliose, heupdysplasie en klompvoet.

Door wie?
Katleen Onderbeke
Werkt als zelfstandig kinesitherapeut in een groepspraktijk Kine-9000 en is lesgever in de opleiding Revalidatiewetenschappen/kinesitherapie aan de Universiteit Gent.

Voor wie?
Voor kinesitherapeuten die met kinderen werken. We bespreken zowel alarmsignalen als richtlijnen, waardoor de vorming geschikt is in het kader van screening en behandeling.

Over wie?
0 tot 12 jaar

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.