14/10/2022 - Ontdek en ontwikkel talenten: leer werken met de talenttools van Konekt

Printervriendelijke versiePDF version

5 visuele tools om aan de slag te gaan met talenten bij personen met een beperking

>> Inschrijven: http://www.konekt.be/1416

Ontdek hoe je talenten bij personen met een beperking kan herkennen en ontwikkelen. Je werkt met visuele, eenvoudige en hapklare tools.

Voor wie?  Onze visuele talenttools zijn uitermate geschikt voor begeleiders en coaches die werken met cliënten die minder talig zijn. Voor wie de opleiding Werken met talent bij personen met een verstandelijke beperking nog niet volgde, worden de principes krachtgericht werken, basishouding waarderende benadering, talent in actie, hefboomvaardigheden en niet-talenten verkort geduid. Programma In een inclusieve wereld heeft iedereen - ook personen met een beperking - talenten die je levenslang kan ontwikkelen. Maar hoe ontdek je die talenten, en hoe kan je ze verder ontwikkelen? In deze verdiepende opleiding: Ga je aan de slag met het basiskader van krachtgericht denken en werken Ontdek je de visuele talenttools van Konekt: Theoriebundel talent - theorie en achtergrond voor begeleiders. Talentobservatieformulier - een formulier om als begeleider jouw bevindingen volgens het denkkader te noteren. Talentvoorstel cliënt - een eenvoudig document waarmee de cliënt zijn/haar talenten kan presenteren - met veel visualisaties. Talenten koppelen aan concrete acties - koppel de talenten van de cliënt te koppelen aan concrete acties, taken of contexten. Leidraad tussentijds en eindgesprek - een tool om in gesprek te gaan over hoe de cliënt zich voelt op stage/de werkplek/het atelier. Op het einde van de opleiding krijgt iedere deelnemer gratis alle tools met bijhorende visuele ondersteuningen doorgestuurd. Onze visie: focus op talent Onze maatschappij focust nog al te vaak op wat personen (met een beperking) niet kunnen, in plaats van hun talenten te benoemen en interesses te stimuleren. Konekt vertrekt vanuit een onvoorwaardelijk geloof dat mensen, organisaties en praktijken het sterkst groeien wanneer je kijkt naar wat goed gaat. Ook in onze opleidingen focussen we op deze krachtgerichte mindset.

Praktisch
Wanneer: 14/10/2022
Waar: Scouts En Gidsen Vlaanderen, Wilrijkstraat 37-45, 2000 Antwerpen

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.