13/12/2021 - Stressmanagement bij autisme

Printervriendelijke versiePDF version

https://www.sig-net.be/vormingen/professioneel-aanbod/6253/Stressmanagem...

Inhoud
Mensen met autisme lopen omwille van hun autisme en hoe de omgeving daarmee omgaat vaak gebukt onder stress. Storende en verwarrende zintuiglijke prikkels, onduidelijke communicatie, onvoorspelbaar menselijk gedrag … het zal je dagelijkse kost maar zijn.

Tijdens deze studiedag leer je hoe je stress bij mensen met autisme in kaart kan brengen. En natuurlijk ook hoe je er, eventueel samen met hen, iets aan kan doen.

Vereiste voorkennis: kennis hebben van de basiskenmerken van autisme, zowel op gedragsmatig als (vooral) op cognitief vlak. Enige levenservaring (met stress) is een voordeel.

Door wie?
Dr. Peter Vermeulen
Autisme Centraal
Pedagoog en autismedeskundige

Hij heeft een specifieke deskundigheid inzake neuropsychologische aspecten van autisme, (differentiaal)diagnostiek, psychologische begeleiding en sociale cognities. In 2002 werd hij gepromoveerd tot doctor in de Sociale Wetenschappen met een proefschrift over normaal tot hoogbegaafde volwassenen met autisme. Hij is tevens auteur van diverse artikels en boeken over autisme en verzorgt internationaal

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.