13/06/2023 Oplossingsgerichte intervisie

Printervriendelijke versiePDF version

Na deze vorming kan de deelnemer:
- zelf een oplossingsgerichte intervisie leiden
- minstens 3 verschillende intervisie werkvormen kennen
- door middel van een intervisie waardering, tips en tricks op zijn specifieke ingebrachte casus krijgen

Programma:
Als team of persoon zit je soms vast. Het loopt niet zoals verwacht. Je twijfelt of je nog goed bezig bent. Intervisie kan terug zuurstof geven. Gerichte vragen geven een duidelijk beeld van de situatie en hoe ermee om te gaan. De kwesties kunnen gaan over problemen op het werk, lastige zaken op persoonlijk vlak, in de opvoeding van je kinderen of andere zaken.

Het belang van intervisie wordt soms onderschat of je kan drempelvrees hebben om er mee te starten. En toch, het is een relatief goedkope manier om aan kennisoverdracht te doen. Het versterkt de aanwezige krachten van alle aanwezigen en het moedigt aan om de situatie vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Je krijgt vragen die je aan het denken zetten. Op die manier bekijk je je situatie vanuit verschillende invalshoeken. Daarnaast heb je een bekwaam team die met je meedenkt. Hun tips en adviezen zijn vaak een verrijking om terug beweging in jouw probleem te krijgen. We staan ook uitgebreid stil bij de zaken die werken. We waarderen wat we vaak over het hoofd zien en complimenteren wat goed is. Daarbovenop krijg je nog eens nieuwe inzichten, tips en tricks aangereikt van je collega’s uit je intervisieteam. Je sluit af met een aantal concrete actiepunten om beweging te krijgen in jouw uitdaging.

Met deze vorming krijg je zicht op hoe je een oplossingsgericht intervisiemoment best aanpakt. Nadien gaan we oefenen met je eigen voorbeelden. Je krijgt concrete intervisie-stappenplannen aangeboden en de nodige handvaten en kapstokken om op een veilige manier aan de slag te gaan. Verwacht ook extra zuurstof voor je vastgelopen situaties en waardevolle tips en tricks uit successen.

We verwachten geen achtergrond in de oplossingsgerichte mindset. Is dit wel het geval, dan kan je deze dag zien als een verdieping in het oplossingsgericht werken.

Doelgroep:
Medewerkers en leidinggevenden tewerkgesteld binnen PC319.01

Opleider:
Kwadraet

Locatie:
Scoutshuis HOPPER, Wilrijkstraat 45, Antwerpen

Kostprijs:
Gratis

Meer info:
https://www.vivosocialprofit.org/opleidingen-open-aanbod/20116

Organisatie:
SF319.01 i.s.m. VIVO

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.