12, 19 en 26/06/2024 – ICOBA-vorming: Train de trainer Persoons- en Teamgerichte Veiligheidstechnieken (PTV)

Printervriendelijke versiePDF version

Met deze vorming kan je de fysieke interventietechnieken overbrengen aan medewerkers in de zorg, dit met de nodige kennis van het kaderen van de technieken binnen het crisisontwikkelingsmodel en het groter geheel van preventie, beleid rond agressie.

WANNEER EN WAAR
wo 12 juni 2024 09:30-16:30 – Karus vzw - Campus Melle - Gebouw 13, 9090 MELLE (*)
wo 19 juni 2024 09:30-16:30 – Karus vzw - Campus Melle - Gebouw 13, 9090 MELLE (*)
wo 26 juni 2024 09:30-16:30 – Karus vzw - Campus Melle - Gebouw 13, 9090 MELLE (*)

(*) Gebouw 13: vanaf de parking van gebouw 13 loopt rechtstreeks een padje naar het vormingslokaal

PROGRAMMA
Persoons en Teamgerichte Veiligheidstechnieken (PTV) maken deel uit van een beleid rond agressie. Een beleid waarbij de hulpverleners beschikken over de nodige vaardigheden op vlak van verbale en non-verbale communicatie en waarbij preventie en geweldloosheid voorop staan.

Bij al deze fysieke technieken staan veiligheid en humaniteit voor beide partijen altijd centraal.

Deze opleiding train de trainer is een opfrissing voor medewerkers die reeds vertrouwd zijn met de technieken en die ze aanleren aan collega’s.

Op dag 1 frissen we je kennis op rond het crisisontwikkelingsmodel, het fysiek ingrijpen versus vrijheidsberoving, de veiligheidsmaatregel versus straffen en de aansprakelijkheid van de hulpverlener bij het toepassen van de technieken.

Dag 2 bestaat uit een korte opfrissing van de visie op bevrijdingstechnieken. En je krijgt tips en tricks om ze efficiënt aan te leren aan anderen. In de namiddag herhalen en oefenen we de basisteamtechniek en hoe deze best op te bouwen in vorming naar medewerkers toe.

De laatste dag oefenen we allerhande niet courante situaties in die voor medewerkers niet als basis dienen gekend te worden, maar een bagage is voor de trainers wanneer er wordt naar gevraagd.

WERKVORM EN METHODIEKEN
Je krijgt een uiteenzetting aan de hand van een PowerPoint met ruimte voor interactie.
Nadien volgt een methodische opbouw van de technieken en het verder verfijnen ervan met als doel deze efficiënt te kunnen aanleren aan anderen.
Deelnemers voorzien sportieve kledij en een matje.

VOOR WIE
Medewerkers die reeds vertrouwd zijn met de technieken en ze aanleren aan collega’s.

OVER DE LESGEVER
Jeroen is stafmedewerker binnen de cel kwaliteit met voorheen 20 jaar ervaring op de crisisopnamedienst binnen KARUS. Hij heeft 25 jaar ervaring in het geven van vormingen agressiehantering, fixatie, vrijheidsbeperkende- en vrijheidsberovende maatregelen en het wettelijk kader in deze materie. Hij verzorgde reeds voor een 450-tal voorzieningen vorming en leidde reeds een 700-tal externe trainers op in Melle.

SCHRIJF JE KOSTELOOS IN VIA: https://www.icoba.be/opleidingen-open-aanbod/25830

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.