11/02/2022 - Aan de slag met mindset - Hoe kan je groeidenken bij kinderen stimuleren?

Printervriendelijke versiePDF version

Link:
https://www.sig-net.be/vormingen/professioneel-aanbod/6511/aan-de-slag-m...

Inhoud
In onze dagelijkse gesprekken en in onze begeleidingen geven we vaak de indruk dat eigenschappen en vermogens onveranderlijke, vaste elementen van mensen zijn. Maar onderzoek van Carol Dweck en haar collega’s toont dat we veel meer kunnen groeien en veranderen dan we denken, op vrijwel elk gebied.

En toch is er een verschil te vinden, tussen zij die groeien en evolueren en zij die stil blijven staan in hun kunnen. Wat dat verschil dan is? Wie beweegt en evolueert, is in staat tot groeidenken.

Tijdens deze workshop verkennen we wat groeidenken (groeimindset) is en hoe een vaste mindset eruit ziet, bij onszelf en bij anderen. We leren hoe je groeidenken kan stimuleren, in de klas, in de therapiesessie, in je gezin of bij jezelf. Deze dag is bedoeld voor leerkrachten, zorgleerkrachten, logopedisten, directies, enz.

Je gaat naar huis met een goede kijk op groeimindset, zowel vanuit de theorie als door concrete oefeningen, én met een pak onmiddellijk toepasbare inzichten en methodieken.

Door wie?
Anke Van Oevelen
Blij met Mij Academie & Het Groeiatelier
Coach, trainer, docent, logopedist

Voor wie?
Voor logopedisten, (zorg)leerkrachten, directies, kindercoaches, enz.

Over wie?
6 - 12 jaar

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.