10/11/2022 - Psychiatrische stoornissen bij personen met een verstandelijke beperking

Printervriendelijke versiePDF version

Symptomen, oorzaken, behandeling en prognose van verschillende stoornissen

>> Inschrijven: http://konekt.be/nl/r/1457

 Verstandelijke beperking en een bijkomende psychische kwetsbaarheid zorgt voor een mogelijke dynamiek waar je als hulpverlener alert voort moet zijn.

Voor wie? Voor begeleiders, coaches, stafmedewerkers en educatief medewerkers. Voorkennis is niet vereist, praktijkervaring wel.  Programma In deze vorming: Bekijken we psychiatrische stoornissen en gaan we dieper in op de verschillen. Komen de meest voorkomende psychiatrische stoornissen bij personen met een (verstandelijke) beperking aan bod: stemmingsstoornissen, psychotische stoornissen en gehechtheidsproblemen, telkens aan de hand van praktijkvoorbeelden. Behandelen we telkens symptomen, oorzaken, behandeling en prognose. Leer je hoe deze stoornissen zich uiten bij personen met een (verstandelijke) beperking, zodat je symptomen kan herkennen en stappen kan zetten naar aangepaste ondersteuning en behandeling. Is er ruimte voor uitwisseling met collega’s en lesgever, en vertaling naar de eigen casuïstiek. Onze visie: focus op talent Onze maatschappij focust nog al te vaak op wat personen (met een beperking) niet kunnen, in plaats van hun talenten te benoemen en interesses te stimuleren. Konekt vertrekt vanuit een onvoorwaardelijk geloof dat mensen, organisaties en praktijken het sterkst groeien wanneer je kijkt naar wat goed gaat. Ook in onze opleidingen focussen we op deze krachtgerichte mindset.

Praktisch
Wanneer: 10/11/2022
Waar: Scouts En Gidsen Vlaanderen, Wilrijkstraat 37-45, 2000 Antwerpen
Begeleider: Els Ronsse
Prijs: € 95.00 - Standaardprijs

>> Inschrijven: http://konekt.be/nl/r/1457

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.