10/07/2024 - Artificiële intelligentie voor logopedisten

Printervriendelijke versiePDF version

https://www.sig-net.be/nl/vormingen/professioneel-aanbod/detail/7551/art...

Inhoud
Wat houdt artificiële intelligentie of AI precies in? En wat kan het betekenen voor logopedisten? In begrijpbare taal lichten we de basisbegrippen toe en staan we stil bij de voor- en nadelen. Van assistentie en innovatie tot beperkingen en ethische vraagstukken.

We nemen je ook mee door baanbrekende AI-gestuurde projecten in de gezondheidszorg. Ziektes diagnosticeren. Mensen met het locked-in syndroom via een avatar laten converseren. Gebarentaal omzetten in geschreven of gesproken taal. Individueel aangepaste oefen- en leerprogramma’s. Dat, en nog veel meer!

Daarnaast gaan we ook uitgebreid aan de slag met heel wat tools die meer variatie en efficiëntie in je dagelijkse werk kunnen brengen. Denk aan praktische toepassingen van ChatGPT of aan creatieve mogelijkheden van beeld-, audio- en videogenerators. Binnen elk domein van de logopedie zijn er mogelijkheden!

Door wie?
Sarah Puts

Kominoo
Logopedist en journalist

Voor wie?
Voor logopedisten. Geen voorkennis of ervaring vereist.

Over wie?
Kinderen en volwassenen met diverse noden

Praktisch
Documentatie en koffiepauze inbegrepen.

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.