08/07/2022 - OMFT-2 Verdiepingscursus A

Printervriendelijke versiePDF version

https://www.sig-net.be/vormingen/professioneel-aanbod/6280/omft-2-verdie...

Inhoud
Voor wie de OMFT-1 Basiscursus heeft gevolgd en aan de slag is gegaan met OMFT, is er deze eerste verdiepingscursus. Deelnemers aan deze cursus kunnen hun bestaande kennis van OMFT updaten en verdiepen. Tijdens de OMFT-2 Verdiepingscursus A wordt dieper ingegaan op de kennis die vanuit de basiscursus (OMFT-1) als bekend wordt verondersteld. Ook als de basiscursus bij een andere cursusaanbieder werd gevolgd, kunt u deelnemen aan deze cursus. Tijdens deze tweedaagse cursus komt onder meer het volgende aan de orde:

• Een korte herhaling van de theorie met veel interactie van de cursisten (diagnostiek);
• Optimaliseren behandelprotocol;
• Inzet van mondtrainers: indicaties en contra-indicaties;
• Logopedische oefeningen: loopt u ergens tegen aan? Oplossingen worden besproken;
• Het inzetten van verschillende soorten lippenpleisters: theorie en practicum;
• Practicum: optimaliseren van het werken met payne-techniek en force-scale;
• Practicum: opmeten van het tongriempje;
• Practicum: hoe maak ik optimale houding- en mondfoto's en hoe bewerk ik deze?;
• Tong- en lipbandjes: theorie en practicum opmeten tongriempje;
• Casuïstiek

Sig organiseert deze workshop i.s.m. OMFT.info

Door wie?
Liset Maas-Houtekamer
Zelfstandige praktijk in Arnemuiden (NL) en OMFT.info
Logopedist

Liset Maas-Houtekamer is sinds februari 1992 werkzaam als allround vrijgevestigd logopedist in haar praktijk te Arnemuiden (NL). Vanaf 2010 heeft zij zich gespecialiseerd in oro-myofunctionele therapie. In juni 2015 is zij als eerste logopedist in Nederland toegelaten tot het Kwaliteitsregister-OMFT. In 2014 heeft zij in Middelburg, binnen de muren van OrthoCenter Middelburg, een dependance opgestart waar uitsluitend oro-myofunctionele therapie wordt bedreven. Sinds 2020 geeft zij uitsluitend OMFT-behandelingen in beide praktijken (OMFT Zeeland).

Maaike Selten-Pijpe
OMFT.info
Tandarts

Is in 2009 afgestudeerd als tandarts aan de Rijksuniversiteit Groningen. Maaike is gespecialiseerd in chirurgische ingrepen in en rondom de mond, met als specifiek aandachtspunt de behandeling van ankyloglossia. Ze is oprichter van het tongriemspreek-uur bij Staas en Bergmans, waar ze in nauwe samenwerking met lactatiekundigen zuigelingen met (borst)voedingsproblemen behandelt. Door haar specialisatie in ankyloglossia ziet zij tevens oudere kinderen met ankyloglossia en bijbehorend afwijkend mondgedrag; vanuit daar is haar interesse ontstaan in OMFT. Periodiek draait zij een multidisciplinair spreekuur met een OMFT-gespecialiseerde logopedist en een mondtrainer gespecialiseerde tandarts. Ze werkt nauw samen met een aantal OMFT-logopedisten.

Voor wie?
Logopedisten, tandartsen, orthodontisten, oro-faciaaltherapeuten en mondhygiënisten die de OMFT-1 Basiscursus hebben gevolgd.

Over wie?
0 - 18+ jaar

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.