05/07/2024 -OMFT-1 Basiscursus

Printervriendelijke versiePDF version

https://www.sig-net.be/nl/vormingen/professioneel-aanbod/detail/7192/omf...

Niet te missen, want ...
"Bevlogen sprekers, heel interessant, veel leuke casusoefeningen. Heel praktisch opgevat."
"Professionele uitleg, heel leerrijk, veel nieuwe en praktische informatie. Op naar het verdiepingstraject."
"Goede afwisseling tussen theorie en praktijk. Ik was geboeid door de hele cursus."

Trefwoorden
Afwijkende mondgewoonten / oro-myofunctionele therapie / technieken en materialen

Inhoud
De oefentherapie OMFT richt zich op een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en om de mond. Het helpt afwijkende mondgewoonten tegen te gaan en herstelt de gevolgen hiervan. Denk aan de gevolgen van foutief slikken, mondademen, duimen, vingerzuigen, lispelen of slissen. OMFT is een snelgroeiende therapievorm die logopedie en tandheelkunde verbindt. In deze tijd, waarin hoe langer hoe meer eisen gesteld worden aan effectiviteit van behandelingen, kan OMFT uitkomst bieden om orthodontische behandeltijd te verkorten of relaps te voorkomen.

De basiscursus levert je de belangrijkste kennis en inzichten om meteen in de praktijk met OMFT aan de slag te gaan. Er is van tevoren dus geen specifieke werkervaring met OMFT nodig. Cursusleiders Liset Maas-Houtekamer (logopedist en OMFT-specialist) en Maaike Selten-Pijpe (arts, tandarts en oraal chirurg) besteden in de cursus aandacht aan veel voorkomende vormen van afwijkend mondgedrag en de manieren waarop de logopedist die kan behandelen.

Sig organiseert deze workshop i.s.m. OMFT.info

Door wie?

Liset Maas-Houtekamer
Zelfstandige praktijk in Arnemuiden (NL) en OMFT.info
Logopedist

Liset Maas-Houtekamer is sinds februari 1992 werkzaam als allround vrijgevestigd logopedist in haar praktijk te Arnemuiden (NL). Vanaf 2010 heeft zij zich gespecialiseerd in oro-myofunctionele therapie. In juni 2015 is zij als eerste logopedist in Nederland toegelaten tot het Kwaliteitsregister-OMFT. In 2014 heeft zij in Middelburg, binnen de muren van OrthoCenter Middelburg, een dependance opgestart waar uitsluitend oro-myofunctionele therapie
wordt bedreven. Sinds 2020 geeft zij uitsluitend OMFT-behandelingen in beide praktijken (OMFT Zeeland).

Marijn Swart

OMFT.info
(Kinder)tandarts

Marijn Swart is tandarts in Alkmaar en omgeving en heeft zich specifiek toegelegd op kindertandheelkunde en oro-myofunctionele ontwikkeling. Haar focus ligt op het bevorderen van een gezonde mond- en gezichtsontwikkeling, waarbij het evenwicht van de spieren in het mondgebied centraal staat.

Voor wie?
Logopedisten, tandartsen, orthodontisten, oro-faciaaltherapeuten en mondhygiƫnisten.

Over wie?
0 - 18+ jaar

Praktisch
Documentatie, broodjeslunch en koffiepauzes inbegrepen.

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.