02/11/2021 - Taalmaatjes: logopedische ouderbegeleiding bij kleuters

Printervriendelijke versiePDF version

Inhoud
Op deze praktische en interactieve studiedag geven de auteurs van Taalmaatjes hun ervaring en enthousiasme rond ouderbegeleiding door.

De vier sessies van Taalmaatjes worden voorgesteld met de nodige toelichtingen, tips en tricks. Achtergrond wordt gegeven bij de begeleiding van ouders van kleuters met spraak- en taalproblemen.

Vaardigheden worden aangeleerd en ingeoefend om een sterke ouderbegeleiding uit te bouwen, toepasbaar in verschillende sociale milieus en culturen. Alles wordt rijk geïllustreerd met beeldmateriaal.

Taalmaatjes wordt bij Sig te koop aangeboden aan logopedisten zonder het verplicht volgen van deze studiedag. Na deelname aan deze dag heb je Taalmaatjes echter helemaal in de vingers en ben je klaar om individueel of in groep met ouders aan de slag te gaan.

Taalmaatjes in tijden van lockdown: bekijk hier het voorstellingsfilmpje voor het gebruik van Taalmaatjes via telelogopedie.

Wie deelneemt aan deze online studiedag kan gedurende de maand november 2021 per deelname 1 pakket Taalmaatjes aankopen bij Sig zonder daarbij de verzendkosten te moeten betalen!

Door wie?
Ingrid Herreman en Wanda Heylen
CAR ’t VLOT, Beveren
Logopedisten, Hanentherapeuten, auteurs van ‘Taalmaatjes’
Ruime ervaring in het begeleiden van kleuters en hun context.

Ingrid gaf al vele studiedagen rond fonologie: Hodson & Paden en Metaphon. Wanda werkte mee aan het symposium Ouderbegeleiding en gaf al meerdere studiedagen rond ouderbegeleiding en het inzetten van voorlezen bij taalproblemen.

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.