02/11/2021 - DCD: alles wat je moet weten

Printervriendelijke versiePDF version

Inhoud
Kinderen met DCD (Delepmental Coördination Disorder) hebben vaak problemen met taken die een motorische vaardigheid vereisen. Hierdoor hebben ze moeite met de uitvoering van dagdagelijkse activiteiten thuis en op school. Deze kinderen krijgen hiervoor de nodige ondersteuning bij kinderkinesitherapeuten en/of ergotherapeuten.

Tijdens deze studiedag gaan we aan de slag met de opbouw van een goede theoretische achtergrond, overlopen we welke psychomotorische tests worden gebruikt om een correcte diagnose te stellen en wisselen we dit af met praktijkvoorbeelden aan de hand van zelf aangebrachte casussen.

Deze studiedag richt zich tot pediatrische kinesitherapeuten en ergotherapeuten die hun kennis willen opfrissen/uitbreiden met de ‘state-of-the-art’ aangaande symptomen, diagnostiek en behandeling/management bij DCD.

Door wie?

Barbara De Mey
Pediatrisch kinesitherapeut
Praktijkassistent binnen de opleiding Revaki van de Universiteit Gent

Auteur van het boek ‘Developmental coordination disorder, als (ook) bewegen niet vanzelfsprekend is’ en ‘Ik kan het! Een schrijfmotorisch therapieconcept.’

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.