Constructief omgaan met roddelen - kosteloze Icoba vorming voor de kinderopvang - 05/10/2020

Printervriendelijke versiePDF version

Doelstellingen
Ontwikkel een brede kijk op roddelen: hoe ontstaat het? Wat zijn de effecten ervan? Wat zijn de voor en de nadelen? Krijg inzicht in groepsdynamische processen en hoe hier als individu constructief in te bewegen. Leer valkuilen herkennen bij verantwoordelijken, slachtoffers en daders.
Ontvang tips om een veilige en positieve werksfeer te creëren, je verantwoordelijkheid op te nemen en voor slachtoffers van roddelen. Ontdek positieve alternatieven voor roddelen

Programma
Roddelen komt in elke organisatie voor. Het kan gaan van onschuldig plezier tot schadelijk gedrag. Waar ligt de grens en hoe ga je hier op verantwoorde wijze mee om?
Via creatieve oefeningen, voorbeelden, verhalen en enkele theoretische schema’s staan we stil bij oorzaken, gevolgen en aanpak van roddelen in een teamwerking. Er is ruimte voor de concrete ervaringen en vragen van de deelnemers. Er worden praktische tips gegeven voor alle “spelers” in het spel. Uiteraard is er ruimte voor een gezonde dosis humor.

Werkvormen
De opleiding is interactief en dynamisch. We gaan respectvol om met de eigenheid, grenzen, vragen en opleidingsbehoeften van de deelnemers.
Beeldend materiaal en een gezonde dosis humor zorgen voor een langer blijvend effect.
Er wordt rekening gehouden met de concrete vragen en praktijkervaringen van de deelnemers.
Afhankelijk van de groep kan er gebruik gemaakt worden van verschillende creatieve werkmethoden.

Doelgroep
medewerkers uit de kinderopvang

Wanneer en waar
ma, 05/10/2020 09:30 - 16:30 Het Roze Huis - Draakplaats 1, 2018, Antwerpen

Inschrijven via www.icoba.be

Over de lesgever
Patty Leppens is sinds 2005 zelfstandig psychotherapeut, coach en trainer. Ze is ook supervisor en coach teamwerking en leidinggevenden