27/9: De zorgboog kan niet altijd gespannen staan - Wandelworkshop Stress-reductie voor zorgverleners

Printervriendelijke versiePDF version

Als zorgverlener ben je voortdurend in de weer. Soms lijkt het alsof iedereen je tegelijk nodig heeft en alles even dringend is.
Soms blijft het werk je thuis ook nog bezig houden, maar ook privé dienen zich in ieders leven voortdurend dingen aan die stress kunnen veroorzaken. Het risico bestaat dat je niet meer echt tot ontspanning komt, dat jouw stress-boog aan een stuk door gespannen staat. Wie onder spanning staat kan geneigd zijn zichzelf voorbij te hollen. Wie stress ervaart kan weleens uit verbinding gaan met zijn omgeving en de mensen om zich heen.

Tijdens deze workshop trekken we in groep de natuur in en ervaren praktisch hoe we die verbinding met onszelf, anderen en de natuur kunnen (her-)vinden. We doen aandachts- en ervaringsoefeningen die je vervolgens mee kan nemen naar jouw dagelijkse praktijk - thuis en op de werkvloer.

Doelgroep: professionals in de zorg

Meer info: https://zorgsaam.be/NL/VormingenLezingen/Zoekopthema/Paginavorming/tabid...

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.