27/05 Samen beslissen – of hoe interessant verschil tussen mensen wel kan zijn

Printervriendelijke versiePDF version

INHOUD
Na deze vorming kan de deelnemer:
- inzicht verwerven in verschillende benaderingen om met verschillen van mening om te gaan
- vertrouwd raken met de methode van deugdzaam en werkzaam onderhandelen, inclusief een praktisch stappenplan
- begrijpen hoe deugdzaam en werkzaam onderhandelen een alternatieve manier van gezamenlijke besluitvorming kan bevorderen
- oefenen in het toepassen van het voorgestelde stappenplan als een systematische en participatieve benadering om tot breed gedragen afspraken te komen.

PROGRAMMA
Verschillende meningen in je team of tussen kinderopvang en ouders zijn volkomen natuurlijk. Deze diversiteit aan perspectieven is uitermate boeiend en hoeft absoluut geen struikelblok te vormen.

Deze vorming biedt je de kans om te leren hoe je vanuit deze verscheidenheid tot consensus kunt komen. Het draait hier niet om conflictoplossing, maar om samen tot weloverwogen beslissingen te komen. We zullen oefenen met een praktisch stappenplan dat je altijd paraat hebt.

Op deze manier leer je op een gestructureerde en participatieve wijze tot gedeelde overeenkomsten te komen. Door het doordacht toepassen van onderhandelingstechnieken, kun je rekening houden met de belangen van alle betrokkenen en dat alles zonder dat het onnodig veel tijd kost.

DOELGROEP
Leidinggevende en pedagogische coaches voor gezins- en groepsopvang 0-12 jaar tewerkgesteld binnen PC331

OPLEIDER
VCOK

LOCATIE
Gent

KOSTPRIJS
gratis

MEER INFO
https://www.vivosocialprofit.org/opleidingen-open-aanbod/24835-0

ORGANISATIE
SF331 i.s.m. VIVO

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.