22/05/2024 - Hypotonie en hypermobiliteit bij kinderen tussen 0 en 2 jaar

Printervriendelijke versiePDF version

https://www.sig-net.be/nl/vormingen/professioneel-aanbod/detail/7358/hyp...

Accreditatie Pro-Q-Kiné
Pediatrische kinesitherapie - Cursussen, bijscholingen en symposia: 4 punten

Algemeen kinesitherapeutisch: 4 punten

Trefwoorden
Hypotonie / hypermobiliteit / vertraagde ontwikkeling / vroegtijdige interventie / baby's en peuters

Inhoud
Baby’s en peuters met een vertraagde of atypische ontwikkeling hebben vaak een onderliggende hypotonie en/of hypermobiliteit. Tijdens dit webinar stellen we een stappenplan voor van aanmelding tot interventie bij deze kinderen. Hierbij hebben we aandacht voor mogelijke alarmsignalen, verwante aandoeningen en onderzoek. We voorzien ook tijd voor vragen uit de praktijk.

Door wie?

Katleen Onderbeke
Werkt als zelfstandig kinesitherapeut in de groepspraktijk Kine-9000 en is lesgever in de opleiding Revalidatiewetenschappen/kinesitherapie aan de Universiteit Gent.

Voor wie?
Voor kinesitherapeuten die met jonge kinderen (0-2 jaar) werken. We bespreken zowel alarmsignalen als interventie, waardoor de vorming geschikt is in het kader van screening en behandeling.

Over wie?
Kinderen tussen 0 en 2 jaar

Praktisch
Documentatie en hosting door Sig-medewerker inbegrepen.

Accreditatie bij Pro-Q-Kiné werd goedgekeurd
Uurregeling van de dag:

10.00 u - 12.00 u
Je volgt dit webinar via het platform Zoom. Je krijgt op 21/05 een e-mail met een link naar het webinar en wat praktische informatie. Kreeg je op 21/05 om 14 uur nog geen link via e-mail? Neem dan contact op met ons via info@sig-net.be.

Bij online vormingen vragen we om te werken met één toestel (laptop, tablet, smartphone) per deelnemer. Meerdere deelnemers per toestel is niet toegestaan.

Op zoek naar meer achtergrondinformatie rond psychomotoriek? Neem een kijkje in de catalogus van de Sig-bib. Spring gerust binnen tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12 uur, behalve op woensdag). Uitlenen is gratis.

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.