21/05 en 28/05 Omgaan met agressie en conflicten

Printervriendelijke versiePDF version

INHOUD
Doelstelling:
• Een ander perspectief op agressie en conflicten ontwikkelen
Deelnemers kunnen agressie en conflicten anders bekijken en voelen zich zelfverzekerder in het omgaan met deze uitdagingen.
• Effectief handelen in verschillende fases van agressie
Deelnemers begrijpen in welke fase van agressie ze zich bevinden en weten welke acties ze kunnen ondernemen en welke opties beschikbaar zijn.
• Intelligente conflictbenadering en oplossing
Deelnemers kunnen conflicten op een intelligente en constructieve manier aanpakken en oplossen door middel van verbeterde bewustzijn en effectieve communicatietechnieken.

PROGRAMMA
Agressie en conflicten zijn universele krachten die zowel uitdagingen als kansen met zich meebrengen. Deze vorming biedt je de inzichten en vaardigheden om deze krachten te begrijpen, te beheersen en om te zetten in positieve energie en harmonie.

Diepgaand inzicht in agressie
Je zult begrijpen wat agressie veroorzaakt, zowel bij jezelf als bij anderen. Leer agressief gedrag te zien als vitale energie die kan worden omgezet en getransformeerd. Verken de energie en dynamiek van agressie via energetische oefeningen uit de wereld van aikido. Ontdek de kracht van werken met positieve intentie bij agressief gedrag en begrijp het agressie continuüm, dat de 3 fasen in de opbouw tot geweld onthult.

Beheersing van agressie in elke fase
Leer hoe je agressie in elke fase kunt beheersen, zowel met woorden als met non-verbale communicatie, ondersteund door de juiste mentale instelling. Ontdek welke tools beschikbaar zijn om met agressie om te gaan en hoe bestaande procedures binnen jouw organisatie worden toegepast. Ontwikkel je intuïtie om de situatie en de agressor beter in te schatten en leer je eigen grenzen kennen en bewaken. Verfijn je non-verbale en verbale communicatietechnieken.

Meesterschap in veiligheid
Ontdek de kunst van veiligheid in noodsituaties. Leer hoe je je werkruimte optimaal kunt inrichten om een veilige aftocht te garanderen in geval van nood. Begrijp je primaire instincten en leer hoe je beschikbare hulpmiddelen kunt benutten. Maak afspraken met collega's en ontwikkel signalen om elkaar snel te hulp te kunnen komen. Begrijp solo-interventies en teaminterventies.

Omgaan met conflicten als een expert
Leer het belang van verbindende communicatie en krijg inzicht in de diepere dynamieken van conflicten. Ontdek drie slimme manieren om conflicten op te lossen en om te zetten in positieve resultaten.

DOELGROEP
Diensten met bijdrage aanvullend Sociaal Fonds van de non-profit (PC 337), federale gezondheidsdiensten, gezinszorg, kinderopvang, lokale diensteneconomie, maatwerkbedrijven-BWP, maatwerkbedrijven-SWP, opvoedings-en huisvestingssector, ouderenzorg, revalidatiecentra, socioculturele sector, thuisverpleging, Vlaamse welzijnssector, ziekenhuizen

OPLEIDER
Pantelco bv

LOCATIE
Oudenaarde

KOSTPRIJS
gratis

MEER INFO
https://www.vivosocialprofit.org/opleidingen-open-aanbod/30983

ORGANISATIE
VIVO en FeBi

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.