18/10/2021 - StAPPenplan - tips voor het inzetten van apps bij mensen met autisme

Printervriendelijke versiePDF version

Link: https://www.sig-net.be/vormingen/professioneel-aanbod/6252/StAPPenplan--...

Smartphone, iPhone, tablet... We kunnen ons haast niet meer voorstellen hoe we overleefden zonder deze technische vernuften. De vele apps (applicaties) die ontworpen worden voor deze toestellen maken ons leven makkelijker en aangenamer.

Apps zijn erg ‘in’ en zeer populair. Ook in de wereld van autisme zijn ze aan een opmars bezig. Er zijn al zoveel apps voor autisme dat we straks niet meer weten welke app nu te kiezen. We geven een overzicht van de vele mogelijkheden (maar ook de beperkingen) en stellen je ons StAPPenplan voor, dat de verschillende stappen beschrijft bij het kiezen van apps voor iemand met autisme. Je gaat zelf aan de slag tijdens deze workshop met dit stAPPenplan en beoordeelt een of meerdere apps naar keuze op hun autismevriendelijkheid.

Dit is wellicht de enige workshop waar deelnemers hun smartphone of tablet niet moeten afzetten, maar integendeel MOETEN gebruiken.

Let op: tijdens deze workshop komen geen problematieken rond het gebruik van digitale technologie aan bod (bijvoorbeeld gameverslaving). Hulpverleners die hier handvaten rond zoeken, kunnen zich best inschrijven voor de studiedag 'Jongeren, sociale media en games' op 2/11/2021 (code 114).

Disclaimer

Vlaams Welzijnsverbond kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van deze gepubliceerde info uit het werkveld. Bij vragen gelieve contact op te nemen met de contactpersoon die je hier in de linker kolom terug vindt.